Deelnemers aan de Hippex deden volop mee aan de ludieke activiteiten.
Deelnemers aan de Hippex deden volop mee aan de ludieke activiteiten. foto: Tessa van Daalen

Hippex in het teken van Spelen

Kees en Renetta Bakker, Carla van Wijngaarden, Loes van Ammers, Ilonka den IJzerman, Anneke Boom en Evalien Weterings hebben zondag de vijfde editie van de Hippex gewonnen.

Er deden acht teams mee aan het wampexachtige evenement voor paardenliefhebbers dat in het teken stond van de Olympische Spelen. De teams legden een route af en voerden ludieke opdrachten uit om punten te verdienen.

Zo was er een namaakpaard voor turnoefeningen, moesten geblinddoekt voorwerpen worden geraden en was er een heuse 'dopingcontrole' waarbij reageerbuisjes met lauwe appelsap centraal stonden. Een van de ludiekste opdrachten bestond uit ondergoed met sponzen waarmee zoveel mogelijk water moest worden vervoerd.

De teams startten de Hippex met een openingsceremonie die werd gejureerd door wethouder Hennie Huisman en Kees Hin. Het tweejaarlijks evenement was georganiseerd door Birgit Sassenburg, Rob Witbaard, Alex de Haan, Linda Koolhof, Petra Graaf en Tessa van Daalen.

Volgens De Graaf was het belangrijk dat iedereen een relaxte dag had. Er hielpen veel vrijwilligers mee en diverse terreineigenaren stelden land ter beschikking.