Het publiek kon in Oosterend genieten van mooie combinaties.
Het publiek kon in Oosterend genieten van mooie combinaties. foto: Willem Sangers

Texel '94 wint bekerwedstrijd

Texel'94 was zaterdagavond favoriet in de bekerwedstrijd tegen SVO, die in Oosterend werd gespeeld. De eerste dertig minuten konden de spelers van de thuisclub het tempo van de kersverse derdeklasser aardig bijhouden.

Nu en dan lukte het SVO zelfs door te dringen in het 16-metergebied van Texel'94, maar keeper Alexander Smit wist steeds vakkundig en resoluut in te grijpen. Vooraf wist coach Nico Kremer dat het moeilijk zou worden, omdat SVO maar liefst negen spelers uit de selectie moest missen door werk en blessures (waaronder praktisch de hele verdediging) moest missen. 'Bij een kleine club als SVO is dit nu eenmaal moeilijker op te vangen dan bij een grote club als Texel, die ook spelers miste, maar uit een veel grotere vijver kan vissen', merkt Kremer op. De keeper van SVO verkeerde echter in prima vorm en wist menig gevaarlijk schot van Texel'94 onschadelijk te maken. Marko Koorn had de pech zijn afstandsschot tegen de lat uit elkaar te zien spatten en na ruim een half uur spelen kon de keeper van SVO een knalharde vrije trap van Ralph Slik niet onder controle krijgen en was het voor Jeroen Vlaming een koud kunstje de terugstuitende bal langs de keeper in het doel te schieten (0-1). Hierna knakte er iets bij SVO. Kort achter elkaar brachten Lesley Koning en Pieterjan Eelman de stand op 0-2 en 0-3. De wedstrijd leek gespeeld en de tweede helft niet meer dan een formaliteit. Texel '94 was duidelijk de betere ploeg en combineerde er lustig op los, voor trainer Marcel Ris reden om de wisselspelers ook hun speelminuten te gunnen. Zo kwamen in de loop van de wedstrijd Jesper List, Jacco Krügers en Niels van Zuilekom binnen de lijnen. Bart de Lugt liep tegen een onnodige rode kaart aan, zodat Texel'94 met tien tegen elf verder moest. De door blessures lang afwezig geweest zijnde Niels Dubbelt vierde zijn terugkomst met de vierde treffer (0-4), maar een strafschop, toegekend na een duel in het strafshopgebied van Texel'94, werd door de spits van SVO verzilverd , wat de stand op 1-4 bracht. In de slotfase bracht Pieterjan Eelman de stand op 1-5 met zijn tweede doelpunt. Pim de Lugt slalomde nog door de verdediging van SVO, maar de keeper pareerde zijn schot en Joren Bakker bracht een scoringskans om zeep door hoog over te schieten.

Bij Texel'94 ontbraken vaste waarden Ruben Duinker en Jesper Arkenbout door schorsing en Sander de Haan in verband met een hamstringblessure. Nico Kremer van SVO zegt zich niet te hoeven schamen voor de nederlaag. 'De jongens die er waren, hebben zich volledig gefocust en alles gegeven Onze voorbereiding verloopt zeker niet vlekkeloos vanwege het grote aantal blessures, dus ik hoop dat we als de competitie start weer wat completer zijn, daar zetten we nu op in.'

Texel'94 speelt woensdag de tweede bekerwedstrijd tegen De Koog. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur. Zondag 1 september speelt de ploeg in Spierdijk tegen St.George. Een week later begint de competitie met de wedstrijd tegen VIOS.