Gouden Boltje naar Bunschoten

Leden van wandelsportvereniging Het Gouden Boltje doen zaterdag 7 september mee aan de Visserijwandeltocht van Lionsclub Bunschoten/Spakenburg.

Gelopen worden routes van 5, 10 of 15 km, door het buitengebied en over de haven van Spakenburg, waar deze dag de Visserijdag wordt gehouden. Deelnemers vertrekken met de boot van 8.00 uur, de bus vertrekt om 7.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het gemeentehuis. De terugreis uit Bunschoten begint om 16.00 uur, zodat er ruim tijd is om de boot van 18.30 uur te halen. Deelname kost €5,-.voor leden en €15,- voor andere liefhebbers. Aanmelden kan bij Hans van van Zeijlen, tel. 313740 of e-mail info@hetgoudenboltje.nl.

Louis van der Vis

wint ledentoernooi

Louis van der Vis heeft zaterdag de finale van het derde ledentoernooi van jeu de boulesclub Den Burg gewonnen.

Eerder eindigde Van der Vis al enkele malen als tweede, maar ditmaal wist hij, onder uitstekende weersomstandigheden, beslag te leggen op de eerste plaats. Opmerkelijk in deze wedstrijd, waarin flink om de punten werd gestreden, was dat vier dames, Mart Schraag, Wil Pijper, Diewertje Weitz en Tinie Witte, alle vier hun partijen hadden gewonnen. Van der Vis eindigde met 116 punten op de eerste plaats, Tinie Witte werd tweede met 111 punten. Derde werd Peter Steffen met 104 punten. De jeu de boulesclub houdt zondag 1 september van 13.00 tot 16.00 open dag op de banen aan de Slingerweg.

Bixiedag

Bij manege Akenburg wordt zondag 29 september weer een bixiedag gehouden, bedoeld voor alle Texelse kinderen van 6 tot en met 13 jaar die met een eigen of verzorgpony wedstrijdervaring op willen doen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de ponyclub.

De kinderen kunnen meedoen aan een dressuurproef, een springproef en een spelletje. De proeven zijn gemaakt voor kinderen en pony's met weinig ervaring en het is mogelijk de pony door een ouder aan de hand te laten begeleiden. Deelname kost €10,- als zowel aan de dressuur als aan het springen wordt meegedaan en €5,- voor één van beide onderdelen. Bij aanmelding krijgen de deelnemers meer informatie over de proeven, zodat thuis kan worden geoefend. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september bij Andrea Keijser, tel. 06-53840054 of bixie@rvtexel.nl.