Raadsverkiezingen beginnen met opstellen verkiezingsprogramma

Luisteren naar de kiezer, serieus nadenken over de invulling van de Groeneplaats, beleid maken en zorgen voor goed onderwijs en kinderopvang op het hele eiland.

Zomaar een paar grepen uit de reacties op de oproep van deze krant om onderwerpen aan te dragen voor de politieke agenda. De reacties - waarop in de krant van dinsdag uitgebreid wordt teruggekomen - lopen zeer uiteen. Te verwachten was dat veel respondenten vooral aandacht vragen voor zaken waar ze zelf bij betrokken zijn, maar ook wordt gesproken over de betrouwbaarheid van het gemeentebestuur, de openbaarheid en het inhuren van (dure) adviseurs en adviesbureaus. Wat verder hoog scoort, is het gelijkheidsbeginsel. 'gelijke monnikken, gelijke kappen' is een veelgehoord argument. En ook het autovrij maken van de dorpskernen en het stimuleren van het openbaar vervoer wordt enkele malen genoemd. Al met al valt het aantal inzendingen echter niet mee. Zijn Texelaars zo tevreden, of zijn ze er tevreden mee aan de verjaardagsborrel de gemeentelijke politiek te becommentariƫren? Het is nog tot maandag mogelijk punten aan te dragen voor de politieke agenda, zodat wij daar in de krant van dinsdag uitgebreid verslag van kunnen doen. Vanuit de gemeenteraad wordt woensdag een bijeenkomst gehouden voor mensen die politiek actief willen worden, hetzij als raadslid, hetzij als lid van een steunfractie of raadscommissie.

Ideeƫn, suggesties voor de poltieke agenda kunnen gestuurd worden naar redactie@texelsecourant.nl. Het is niet nodig een goed verhaal op te stellen, alleen het noemen van punten is voldoende. Aanmelden voor de gemeente-avond kan via de raadsgriffier, via mdeporto@texel.nl. De raadsverkiezingen van maart 2014 zijn het moment om duidelijk te maken welke kant het op moet met de toekomst van Texel. Het is nu het moment om suggesties te doen welke onderwerpen op de agenda komen.