Jeugd Drijverschool

heeft plek gevonden

De circa dertig leerlingen van de Jan Drijverschool uit Den Hoorn hebben na de sluiting van hun school elders onderdak gevonden. Ook de meeste materialen zijn elders ondergebracht.

Van de circa dertig leerlingen zitten er nu zestien op de Thijsseschool, met wie de Drijverschool formeel een fusie is aangegaan. Op de eerste verdieping van de Thijsseschool is een extra lokaal gebouwd, waar les wordt gegeven aan groep zeven en acht. Daarmee is gehoor gegeven aan de wens van de ouders van de leerlingen van de Jan Drijverschool om de kinderen bij elkaar te houden. Een aantal kinderen uit Den Hoorn is doorgestroomd naar OSG De Hogeberg. Drie leerlingen zitten nu op de Lubertischool, anderen zijn verspreid over de Fontein, de Jozefschool en de Vrije School. 'Alle kinderen hebben hun plek gevonden', vertelt directeur Nel Kant van Schooltij. De overkoepeling van de openbare scholen heeft het schoolgebouw in Den Hoorn afgelopen maandag officieel overgedragen aan de gemeente.

Proefpersonen

voetreflexologie

De School voor Voetreflexologie is op zoek naar proefpersonen voor een gratis behandeling voetreflexologie die zaterdag 7 september wordt gegeven in Den Burg.

De behandeling is van 10.45 tot 12.15 uur en wordt gegeven door voetreflextherapeuten die bijna afgestudeerd zijn. Eerst wordt een voetenbad gegeven en vragen gesteld over eventuele lichamelijke klachten. Daarna wordt een behandelplan opgesteld en de voetreflexbehandeling uitgevoerd. Dit gebeurt onder leiding van Manda Bergsma en Sandra Koopmans.

Bergsma: 'Op de voet wordt het hele lichaam weerspiegeld. Zijn er lichamelijke klachten, dan zullen de daarmee corresponderende zones op de voet een verandering tonen. Door deze voetzones met een juiste dosering te behandelen kunnen klachten eventueel verminderen of verdwijnen. Voetreflex is dus niet om voetkwalen te behandelen.'

Een behandeling kan niet gegeven worden bij zwangerschap, ernstige hartkwalen, kwaadaardige gezwellen of bij besmettelijke voetaandoeningen. Opgaven via secretariaatsvv@gmail.com of tel. 06-14268011. Meer informatie via www.voetreflexologie.com.