Hengst Kees Kikkert

behaalt brons op WK

Dorado, de KWPN gekeurde hengst van Kees Kikkert, heeft op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden een derde plaats behaald.

In de eerste kwalificatiewedstrijd reed Emmelie Scholtens Dorado naar een knappe zevende plaats en in de spannende finale ging de hengst met veel expressie, souplesse en elasticiteit door de baan. Hij liep een super proef wat resulteerde in een bronzen medaille. Het puntentotaal kwam op 8,70. Zijn drie heel goede gangen maakten dat de jury hem een 'ster voor de toekomst'noemde. De hengst kreeg als hoogste cijfer een 9,6 voor de draf. Daarnaast kreeg hij onder andere negens voor de galop en de algemene indruk. De nummer twee scoorde niet meer dan 0,02 hoger. Doordat er nog na Dorado nog acht combinatie's van start gingen, die niet aan de hoge score van Dorado toe kwamen, bleef het tot het laatst spannend wie uiteindelijk het kampioenslint mocht dragen.

Yoga in Buureton

Op uitnodiging van Texels Welzijn verzorgt Herma Schreurs lessen dru-yoga en mediatie in De Buureton in Den Burg. Voor meer informatie, tel. 06-44754870.