Bezwaren tegen tuunwal ongegrond

Het college hoeft niet op te handhavend op te treden tegen de aanleg van een tuunwal rond de Anja Hoeve aan de Bakkenweg bij Den Hoorn.

De tuinwal werd aangelegd ter afscherming van de parkeerplaatsen. Omwonenden protesteerden tegen tegen de tunnwal die zonder vergunning werd aangelegd en namen een advocaat in de arm. Die gaf aan dat voor een tuunwal een vergunning nodig is en maande het college handhavend op te treden. Burgemeester en wethouders zijn van mening dat de aanleg hiervan vergunningvrij is. Tegen het besluit van B&W om niet te handhaven werd bezwaar ingediend omdat zij vinden dat de aanleg is aan te merken als het ophogen van grond, het plaggen van de graszoden als afgraven.

B&W delen die visie niet en de commissie bezwaarschriften volgde dit standpunt. Daarbij werd overwogen dat een tuunwal is aan te merken als een erfscheiding of een veekering. 'Alleen voor het verwijderen van een tuunwal is een vergunning nodig in verband met landschapsbescherming', legt wethouder Visman uit. Bij het oordeel van de commissie Bezwaarschriften verliet wethouder Huisman de zaal. Omdat zij belanghebbende in de zaak is was ze niet betrokken bij de besluitvorming.