Texelaars doen mee

aan zeezwemtocht

Texelse zwemmers hebben zaterdag van zich laten horen bij de Casper de Robles zeezwemtocht, een wedstrijd onder de Friese kust, tussen Zürich en Harlingen. De tocht ging over een afstand van vijf kilometer.

De watertemperatuur was prima, maar krachtige wind (west 5 met vlagen van 6) en veel golfslag zorgde soms voor duizeligheid en bemoeilijkte voor sommige zwemmers de oriëntatie. 'Ee pittige tocht', voorspelde weerman Rinnie 'Paulusma' Brandsma.

Texelaar Adriaan Verkaart zwom steeds aan kop, maar zocht het wat hogerop, waardoor hij meer meters moest maken dan Harlinger Edwin Kooren, die als eerste door de finish ging. Verkaart eindigde in 1.10.45 uur. Tweevoudig winnaar Natascha van der Vis lag door de hoge golfslag overhoop met de golfslag en moest Attie Nauta uit Harlingen voor laten gaan. Van der Vis eindigde in 1.18.55. Bijzonder was de prestatie van Sophie Graaf (13), de jongste deelnemer in het veld. Ze zwom de afstand in de knappe tijd van 1.30.35, dezelfde tijd als haar moeder Sanne Brügemann. Andere deelnemers: Lies Lemstra (1.22.30), Marit Verkaart (1.26.31), Rob Teisman (1.29.09), Martine Dogger (1.30.07), Corrie de Jager (1.35.31).