Elina Waerts tijdens een repetitie van de musical Oliver in New York.
Elina Waerts tijdens een repetitie van de musical Oliver in New York. foto: Andy Doornhein

Eline Waerts in Oliver

De 17-jarige Eline Waerts uit De Koog heeft een plek weten te bemachtigen in de cast van de landelijke musical 'Oliver in New York'. Het stuk gaat op 14 september in première.

Aan de audities voor de musical, die in december werden gehouden, deden 450 jongeren tussen de 13 en 21 jaar mee. Voor niet meer dan dertig daarvan was een rol weggelegd. Zij gingen vervolgens aan het werk onder leiding van bekenden uit het vak, zoals André van Hest, Ruud van Overdijk en Regi Severins. Elke week werd zes uur gerepeteerd bij Dutch Studios in Amsterdam. Na de première in IJsselstein volgt een korte toernee door Nederland. Eline Waerts liet tijdens de auditie zien voldoende onderlegd te zijn om aan het repetitieproces te beginnen. Zelf zegt ze daarover: 'Sinds ik zes jaar geleden door musical ben gegrepen, wil ik niks anders meer. Nu kan ik mijn droom waarmaken en meespelen in een echte productie. "Oliver in New York" heeft alle facetten die een musical voor mij moet hebben: passie, humor, romantiek en - vooral - heel veel zingen.' De musical is een moderne versie van Dickens' Oliver Twist en vertelt het verhaal van de weesjongen Oliver uit New York, die geluiden in zijn hoofd hoort. Hij is ervan overtuigd dat zij iets met zijn ouders te maken hebben, die hij al zijn hele leven mist. Om hen te vinden, besluit hij de muziek te volgen. Dat leidt tot een muzikale zoektocht. De voorstelling is geschikt voor toeschouwers vanaf zeven jaar. 'Oliver in New York' is een productie van FanWork, dat zich de afgelopen jaren heeft laten kennen als kweekvijver van jong talent. De musical is de eerste die gebruik maakt van het 'pay what you want'-principe. Een toegangskaartje zou €18,- moeten kosten, maar bezoekers betalen na afloop zoveel als ze de voorstelling waard vonden."Meer informatie en een toerschema zijn te vinden op www.oliverinnewyork.nl.

Zomeravondconcert

als avontuurlijk diner

In de kerk van De Waal vindt dinsdag 27 augustus een concert plaats van Reijnier Reijngoud en Quirine van Hoek (viool) en Marjolein Dispa (altviool).

De musici omschrijven het concert als een verrassende en smakelijke maaltijd: 'Als eerste hoort u Alessandro Rolla's trio in C groot, een waar operagenot met slechts drie strijkers, net daarna de zoete, mildgekruide klanken van Antonin Dvorak in zijn vijf Miniatures, opus 75a. Vervolgens krijgt u als tussengerecht de Capriccio voor altvioolsolo van Henri Vieuxtemps, een verrukkelijk snoepje. En dan, ter afwisseling, een heuse Hongaarse Balkan Concertante van Peter Toth.

Na al deze heerlijke liflafjes volgt een betoverende schotel van Ludwig van Beethoven. Het trio, oorspronkelijk voor twee hobo's en fagot, nu in de versie voor twee violen en altviool, bewerkt door de meester zelf. Om je vingers bij af te likken.'

Het concert begint om 20.15 uur, de toegang is gratis. Na afloop wordt een inzameling gehouden.