In Cinema Texel is woensdag 28 augustus eenmalig One Direction: This is Us te zien.
In Cinema Texel is woensdag 28 augustus eenmalig One Direction: This is Us te zien. foto:

Clary blijkt zelf schaduwjager

Nieuw in Cinema Texel is deze week 'The Mortal Instruments: City Of Bones', over Clary Fray, een doodgewoon meisje uit New York.

Tot haar grote frustratie lijkt Clary de enige te zijn die getuige is van een moord in een overvolle club. Maar de jongeren die de moord gepleegd hebben, blijken schaduwjagers, strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt namelijk één van hen. Terwijl ze steeds meer over zichzelf en haar verleden ontdekt, stapt ze de wereld van de schaduwjagers binnen; een magische, maar gevaarlijke wereld, waarin ze zonder het te weten een belangrijke rol blijkt te hebben.

Woensdag 28 augustus is eenmalig 'One Direction: This is Us 3D' te zien, over de gelijknamige populaire boysband. In de film worden de beelden van backstage afgewisseld met opnames van concerten. De bandleden worden gevolgd van hun deelname aan X-Factor tot een optreden in de O2 Arena in Londen. Op dezelfde dag vindt de première plaats van Borgman, de nieuwe film van Alex van Warmerdam. De première wordt op één avond vertoond in 130 bioscopen in heel Nederland.

Het volledige filmprogramma is te vinden in de agenda elders in deze krant en via www.texelagenda.nl.