Een lange rij lopers vertrekt voor de crossloop van ZDH.
Een lange rij lopers vertrekt voor de crossloop van ZDH. foto: Willem Sangers

Bakker snelste bij crossloop ZDH

Na afloop van de laatste crossloop van ZDH werden ook de standen in het eindklassement bekend gemaakt. Snelste op de acht kilometer waren Robert Bakker en Annie Hin.

Ook de dagprijs werd gewonnen door Robert Bakker. Hij eindigde in een tijd van 28.15 minuten aan de kop van het klassement. Snelste dame was Mirjam van der Schans uit Haarlem, die in 46.33 min. over de streep kwam. Bij de veteranen ging de eerste prijs naar Jan Zijm, die 31.07 min, nodig had. De miniloop over 1 km werd bij de meisjes gewonnen door Milou de Ruiter, die 4.10 minuten op de klok zette. Snelste jongen was Ian Schapman uit Munster, die met 3.54 minuten met de eerste prijs aan de haal ging. Bij de 4 km was Linsey Nagtegaal het snelst, zij won in 21.40 minuten. Jaap Witte was de snelste op de 4 km voor mannen en liet een tijd van 13.03 minuten optekenen. Ramona Banda was het snelst bij de vrouwen en eindigde in een tijd van 17.56.

Bij de uitreiking van de prijzen van het totaal klassement bleek Jochem Visser de snelste tijd te hebben over de miniloop van een kilometer. Hij had een totaalscore van 17.29 minuten. Bij de meisjes ging de eerste prijs naar Sandy Nagtegaal, die een score had van 17.45 min. Eduard Gerritsen won de 4 km voor jeugd met een totaaltijd van 1.26.32 uur. De 4 km voor mannen werd gewonnen door Jaap Witte met een score van 53.16 minuten. Shanon Eijkhout was op deze afstand met 1.20.16 uur de snelste dame. De 8 km voor mannen werd gewonnen door Robert Bakker, die een totaaltijd had van 1.57.38 uur. Snelste dame was Annie Hin met een score van 2.32.20 uur. Jan Zijm behaalde met een tijd van 2.16.11 uur de eindoverwinning op de 8 km voor veteranen.

Sportiefste Zondag

De Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad ( HOB ) houdt zondag 25 augustus de jaarlijkse Sportiefste Zondag.

Verschillende verenigingen en organisaties hebben zich al aangemeld om tijdens de koopzondag in de binnenstad demonstraties en informatie te geven, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot vrijdag 23 augustus 17.00 uur via info@hobdenhelder.nl.