ZDH ging met 1-3 onderuit tegen Berdos.
ZDH ging met 1-3 onderuit tegen Berdos. foto: Willem Sangers

Voorbereiding: Texelse clubs zijn er klaar voor

De voorbereiding op het komende voetbalseizoen is in volle gang. ZDH ging zaterdag met een uitgedunde selectie onderuit tegen Berdos (1-3), SV De Koog verloor bij FC Den Helder 2 (0-1) en Texel'94 won in een doelpuntrijke middag bij HCSC (3-5).

ZDH kende een lastige middag tegen Berdos uit Bergen, uitkomend in de vijfde klasse. De Zwaluwen traden aan met acht selectiespelers, aangevuld met wat andere mensen uit de vereniging. De tegenstander had een selectie van maar liefst negentien spelers. 'Toch ging de wedstrijd gelijk op. We hadden goede kansen op de 2-2, het is jammer dat zij in de laatste minuut scoren in de counter', vertelt aanvaller Mike De Bruijn. Nadat ZDH op achterstand was gekomen trok Gijs de Graaf de stand weer gelijk. Na de 1-2 ging de club uit Den Hoorn wederom op jacht naar de gelijkmaker. Mike de Bruijn zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en later werd hem een één op éénsituatie ontnomen nadat hij onterecht werd afgevlagd voor buitenspel. 'Al met al kunnen we tevreden zijn. Onze selectie was niet compleet en bovendien viel keeper Daniël Bakker uit met een blessure, waarna toeschouwer en oudspeler Bernard Ipenburg in de tweede helft het doel verdedigde', vertelt De Bruijn. Volgende week hoopt het team nog een oefenwedstrijd te spelen, maar een tegenstander is nog niet bekend.

Texel'94

Texel'94 had meer succes. Tijdens de open dag van HCSC uit Den Helder trok de club uit Den Burg met 3-5 aan het langste eind. De wedstrijd was nog geen kwartier oud toen Pieter-Jan Eelman (2) en Pim de Lugt al hadden gezorgd voor een 0-3 tussenstand. Daarmee was de gifbeker voor de thuisploeg nog niet leeg. Uit een corner kopte aanvoerder Ruben Duinker knap raak. Vlak voor de pauze deed de thuisclub eindelijk wat terug via Ruben van Belzen. Na rust voerde HCSC de druk op en kwam terug tot 3-4. De doelpunten werden gemaakt door oud-prof Mark de Vries en Jordi Nuyens. Texel'94 rechtte de rug en kwam via een prachtig lobje van De Haan op 3-5. Zodoende kan Texel'94 zeer tevreden terugkijken op de oefenwedstrijd. 'Ik heb dit jaar een ruimere selectie, terwijl een groot deel van vorig jaar nog intact is', laat trainer Marcel Ris weten.

SV De Koog

Vijfdeklasser SV De Koog ging zondag onderuit tegen de reserves van FC Den Helder. Toch kijkt trainer Jan Loew niet ontevreden terug. 'We zijn verre van compleet. Ik mistte deze wedstrijd weer vier spelers. Den Helder speelt op een hoger niveau en is al langer bezig, dan kan dit gebeuren', vertelt hij. Zondag begint het echte voetbalseizoen, dan neemt De Koog het in de beker op tegen St. George uit Spierdijk. Daarna volgt op woensdag de kraker tegen Texel'94 en de wedstrijd tegen SVO.

SVO

SVO uit Oosterend verloor de oefenwedstrijd bij MOC uit Midwoud met 4-2. Toch ziet bestuurslid Jan Bloem het seizoen met vertrouwen tegemoet. 'De selectie is iets breder dan vorig jaar en het veld ligt er goed bij.' Komende zaterdag om 17.00 speelt SVO de bekerwedstrijd tegen Texel'94. 'We hopen dan nog wat ritme op te doen, zodat we bij de start van de competitie conditioneel op en top zijn', besluit Bloem.