Afbeelding
foto: Gerard Timmerman

Verbouwing Akker kost minder

De bedragen die de gemeente vorige week naar buiten bracht over de verbouwing van de gebouwen van De Akker en de Daalderschool in Oosterend blijken niet te kloppen.

Wethouder Hennie Huisman: 'Bij de persbriefing afgelopen woensdag heb ik de bedragen genoemd voor verbouwing van de Akker en van De Daalderschool in Oosterend. Ik heb daarbij of het bedrag verkeerd genoemd of onduidelijk uitgesproken waardoor het verkeerd is verstaan.' Hieronder de juiste bedragen van de drie varianten:

1. Een tijdelijke uitbreiding verbouwing van de Daalderschool met circa 70 vierkante meter voor vijf jaar jaar, kosten €60.000,-.
2. Voorzien in de wens van de schoolbesturen om een multifunctionele ruimte te creëren en verder permanente uitbreiding met 70 vierkante meter en een decentraal luchtbehandelingssysteem voor een frisse school. Totaal kosten van dit scenario €365.000,-.
3. Verbouwing van De Akker, inclusief luchtbehandelingssysteem en multifunctionele ruimte. Gezien de minder goede staat van De Akker komen de kosten in dit scenario op €1.040.000,- (hier werd vorige per abuis een bedrag van €1,4 miljoen genoemd.'
De schoolbesturen lieten al eerder weten een voorkeur te hebben voor De Akker omdat er met verbouwing van dit gebouw een 'nieuwe' school ontstaat waarin samen een nieuwe start kan worden gemaakt en omdat de school centraal in het dorp ligt met ernaast gelegen kinderopvang en BSO.

Sterkere spieren

met Body Shape

Onder leiding van Sandra Bremer start dinsdag 27 en donderdag 29 augustus een nieuwe lessenserie Body Shape.

Body Shape is conditietraining op muziek in groepsverband, waarbij de choreografie eenvoudig wordt gehouden. De nadruk ligt op spierversterkende oefeningen. Figuurverbetering staat centraal. Tijdens de doeltreffende workout worden alle spieren en spiergroepen getraind, zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd. De lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Op dinsdag worden de lessen gehouden van 19.30 uur tot 20.30 uur in de spiegelzaal van sporthal Ons Genoegen in Den Burg. De donderdaglessen zijn van 19.00 uur tot 20.00 uur in sporthal de Bijenkorf in Oosterend.

Meer informatie bij Sandra Bremer, tel. 06-12338394