Welke onderwerpen horen na de verkiezingen op de agenda thuis?

Dezer dagen wordt door de verschillende politieke partijen hard gewerkt om het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart rond te krijgen. Voor de geïnteresseerde bevolking is dat het moment om zaken op de politieke agenda te krijgen.

Wat zijn de onderwerpen die de gemeenteraad de komende jaren op zich af ziet komen? Bezuinigingen, uiteraard, zowel binnen de gemeentelijke organisatie als daarbuiten. De OSG bijvoorbeeld, hoe moet het daarmee verder? En kan de kwaliteit van het (voortgezet) onderwijs gegarandeerd worden? Maar ook de inrichting van de Groeneplaats, die de komende jaren zijn beslag moet krijgen. Met daarmee samenhangend de invulling van het centrum van Den Burg. En de ambitie van een energieneutraal Texel (in 2020), die de nodige verregaande beslissingen met zich zal meebrengen. En hoe moet de gemeente omgaan met de vergrijzing en de leegloop in de dorpen? Met het sluiten en verplaatsen van scholen en met de bouw van een nieuwe sporthal en de sloop van de De Koninghal? En wat te denken van het afnemend toerisme en de veranderingen binnen de recreatie? Allemaal zaken waar de gemeenteraad zich mee bezig heeft te houden. Maar welke zaken spelen er nog meer? Wat zijn de dingen die de lezers van deze krant de komende jaren op de agenda willen hebben? Welke plannen en ambities leven er? Hoe stellen zij zich de komende raadsperiode voor?

Stuur ons uw voorstellen voor maandag 26 augustus en wij zorgen dat er bekendheid aan wordt gegeven. Insturen gaat het beste via e-mail, via redactie@texelsecourant.nl.

Voor mensen die zelf de politiek in willen, houdt de gemeente op woensdag 28 augustus van 19.00 tot 21.30 uur een avond 'politieke participatie', Aanmelden kan via de raadsgriffier, via mdeporto@texel.nl. Partijen die aan de verkiezingen willen deelnemen, kunnen zich tot 23 december aannmelden.