Nieuwe sporthal komt

mogelijk bij Stayokay

De nieuwe sporthal die de plaats moet innemen van de verouderde hal 'Ons Genoegen' komt mogelijk aan de Slingerweg naast hostel Stayokay. De raad zal daarover nog dit jaar besluiten en zich daarbij ook uitspreken over renovatie/nieuwbouw van de andere sportvoorzieningen van Den Burg, zoals zwembad Molenkoog.

Het onderzoek naar de bouwkundige en technische staat van de voorzieningen dat wethouder Edo Kooiman heeft laten uitvoeren wijst uit dat de bestaande sportaccommodaties nog veilig en functioneel te gebruiken zijn maar dat op termijn ingrijpende verbeteringen nodig zijn. Als wordt volstaan met gewoon onderhoud kan volgens het college 'het serviceniveau op termijn niet worden veilig gesteld.' Er zal rekening worden gehouden met de wensen van de gebruikers en deze zullen dan ook worden geïnventariseerd en verwerkt in een programma van eisen, een en ander onder regie van wethouder Hennie Huisman.

Wat betreft de sporthal heeft het college nog twee andere locaties op het oog (het terrein bij het zwembad en het terrein van de voormalige LTS) maar de plek bij Stayokay lijkt het meest geschikt. Overigens is modernisering van de bestaande hal nog niet helemaal van de baan.

De renovatie van zwembad Molenkoog komt in een apart voorstel het eerst aan de orde. Een groot deel van de voorzieningen van dit complex is nog betrekkelijk nieuw en in prima staat, maar de bassins zijn aan vervanging toe. Daarbij is onder andere de vraag of deze in polyester of roestvrij staal zullen worden uitgevoerd. Roestvrij staal is duurder, maar gaat langer mee. De raad mag het zeggen, nog dit jaar.

College: Vliekotter

naar Daalderschool

Wat b en w betreft zal de nieuwe Oosterender samenwerkingsschool definitief worden gehuisvest in het gebouw van de huidige Jacob Daalderschool aan de Vliestraat. Voor niet meer dan € 365.000, - kan dit gebouw voor de nieuwe situatie geschikt worden gemaakt.

De betrokken schoolbesturen (Kopwerk en Schooltij) willen de combinatie echter onderbrengen in het gebouw van De Akker aan de Kotterstraat en hebben daarvoor een plan ingediend. De aanpassing van dit gebouw kost echter € 1,4 miljoen wat voor het college een belangrijk argument is om hierin niet mee te gaan. Bovendien menen b en w dat ook de aangepaste Daalderschool ruimschoots zal voldoen aan de eisen die aan onderwijshuisvesting gesteld kunnen worden. De raad besluit volgende maand. De schoolbesturen kunnen dan een definitief plan uitwerken voor gebouw de Daalder en dit laten uitvoeren. De samenwerkingsschool borgt de aanwezigheid van onderwijs in Oosterend voor een langere periode. Goede huisvesting is volgens b en w ondersteunend aan het hoofddoel 'kwaliteit van onderwijs'.