Gelijkheidsbeginsel

B&B ter discussie

Bij het stuk over Isola Bella vorige week is een toelichting over het gelijkheidsbeginsel weggevallen.

Er moet duidelijkheid komen over het gelijkheidsbeginsel, zegt de gemeente. Piet Prins en Anne Hottentot claimen dat waar zij worden aangepakt, andere B&B's met meer dan zes bedden ongemoeid worden gelaten. Het jaar 2003, waarin in de nota Toerisme en Recreatie voor het eerst over vijf bedden werd gesproken, en iedereen kon weten waar de grens ligt, is volgens Giskes bepalend. 'We staan voor de opgave om te vinden hoe we omgaan met het gelijkheidsbeginsel. We mogen geen vrijplaatsen creëren, dat is de spanning waarin wij zitten.' In de raadsinformatiebrief zegt de gemeente dit. 'Dit beroep (op het gelijkheidsbeginsel) is een belangrijke overweging om de lopende juridische procedure af te maken, omdat dit voor toekomstige handhavingssituaties bij bijv. B&B voorzieningen belangrijke informatie op kan leveren. Bij vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied in de raadsvergadering van 12 juni 2013 is ook besloten dat er een Uitsterfregeling voor logies met ontbijt wordt opgesteld.' Op deze raadsinformatiebrief hebben Prins en Hottentot en Prins overigens nogal wat aanmerkingen, zo blijkt uit hun scherpe reactie.

'Publieke schade' na

'heisa' over lama's

Frits 'Beer' Langeveld is boos over de commotie na de berichtgeving over zijn lama's. Vorige week meldde de dierenpolitie dat sprake was van verwaarlozing, waarna een regeling werd getroffen.

'Wat een heisa en nog erger een enorme publieke persoonlijke beschadiging voor mijzelf met jullie ongecontroleerde berichtgevingen. BAH en nog een BAH', laat hij weten. Ook stuurt hij het rapport mee dat de dierenarts heeft opgesteld. Hierin staat dat één van de twee lama's mager is en dat beide dieren een vervilte vacht hebben. Hierover zegt de dierenarts: 'Het scheren van lama's is discutabel. Ze hebben een vacht van ruwe dekharen en een ondervacht. Ze verharen jaarlijks. Door het verharen zien ze er minder netjes uit en daarom worden ze geschoren. De vraag is of de nadelen (narcose) opwegen tegen de voordelen (minder warm)', zo meldt het rapport. Volgens Langeveld dreigen dierenliefhebbers zelfs zijn boerderij in brand te steken.