In galop de ring steken valt nog niet mee.
In galop de ring steken valt nog niet mee. foto: Willem Sangers

Duo Boom wint ringsteken

Daniëlle en Hans Boom hebben dinsdag de finale van het ringsteken gewonnen. De dagprijs werd gewonnen door Floor Roeper en Gijs Dros.

Over de Brink in De Koog werd dinsdag de laatste wedstrijd van de eilandelijke competitie ringsteken gereden. Het kampioenschap bestond uit vier wedstrijden, die in verschillende dorpen werden gehouden. Er deden dertien aanpanningen mee, die aan alle wedstrijden moesten hebben deelgenomen om voor een finaleplaats in aanmerking te komen. Bij het begin van de laatste wedstrijd werd het klassement aangevoerd door Daniëlle en Hans Boom, die deze voorsprong ook tijdens de finale wisten te behouden. Als altijd ging het om de laatste punten en er was een barrage nodig voor de tweede plaats. Deze ging tussen Petruska en Larissa Timmer en Frans en Emmie Bakker. In de barrage wist Emmie Bakker net één ring meer te steken, zodat deze combinatie op de tweede plaats eindigde. De derde plaats ging naar Timmer en Timmer. Ditzelfde gebeurde in de barrage voor de dagprijs, waarin Gijs Dros en Floor Roeper net een ring meer wisten te steken dat Timmer en Timmer, die daarmee tweede werden. De derde plaats was voor Cees Bakker en Johanna van der Zwaag. De prijs voor de beste aankleding ging naar Jos van der Gracht en Joanne van Koeveringen, Martien Witte en Majanka Kleinveld kregen de prijs voor het bestgaande paard. Marga Zandstra en Bianca de Feijter kregen een prijs voor de meest geruisloze pony en Marleen Bergamin en Esther Bakker kregen een speciale prijs omdat Bergamin toch beter kan mennen dan steken. Vanuit de organisatie wordt verder gemeld dat deze in Den Burg een USB-stick heeft verloren, met daarop alle informatie over de aanstaande Hippex.

Ploegwedstrijd

OTMV Texel houdt zondag 25 augustus ploegwedstrijden op land van Maarten Veeger, tegenover Elisabeth Hoeve aan de Westerweg. De wedstrijd begint om 11.45 uur, deelnemers dienen op 10.45 aanwezig te zijn in verband met het loten van de velden. Aanmelden kan bij Teun Huisman (tel. 06-12251995) en Nico Schipper (tel. 06-20377362).