Ilse Brand op

NK jeugdtennis


Tennister Ilse Brand heeft vorige week goed gepresteerd op de Nationale Jeugdkampioenschappen in Rotterdam. Ze speelde onder andere tegen de nummer twee van Nederland.

Op het tenniskampioenschap streden de 64 beste meisjes van Nederland in de categorie meisjes tot en met 14 jaar. Door de hitte hadden de speelsters het zwaar te verduren en duurden partijen langer dan normaal.

Ilse kampte met als extra nadeel dat voordat ze de baan op mocht, ze vier uur had moeten wachten op haar beurt. Ze stond toen aan het net tegenover Kirstin Hoogendam uit Den Haag. In drie sets wist Ilse deze partij knap te winnen, maar het kostte de Texelse wel veel energie. De meisjes stonden ruim twee uur op de baan, de games duurden erg lang.

Ilse kreeg weinig rust want de volgende dag moest ze 's ochtends alweer aantreden. Ditmaal trof ze de nummer twee van Nederland, wat een grote uitdaging was. Ilse kon goed mee in de rally's, maar verloor de partij in twee sets. Ze beschouwt het nationale jeugdtoernooi, waar ze op het hoogste niveau van Nederland mocht strijden, als een mooie ervaring.