Tevoko begint

met trainingen

Voor de senioren van volleybalvereniging Tevoko zit de vakantie er bijna op. De trainingen beginnen vanaf maandag 19 augustus, eerst voor de spelers van D1, D2 en D3, de andere teams zijn woensdag 21 en donderdag 22 augustus aan de beurt. De jeugd begint twee weken later, op maandag 2 september. De trainingen op donderdagavond beginnen een kwartier later dan vorig seizoen. De aanvangstijden verschijnen maandag 19 augustus op de website, www.tevoko.nl. De site is geheel vernieuwd en is na enige maanden van voorbereiding beter toegerust om aan de eisen van de tijd te voldoen.

Golfwedstrijd voor stichting Handicart

Janneke Kampstra en Ellie Boorsma hebben zondag de golfwedstrijd van de Stichting Handicart gewonnen.

Met 33 stablefordpunten bleven zij Ans en Harry Keizer voor, die 28 punten behaalden. Derde, met 27 punten, werden Jan en Carla Kager. Er werd bijna €200,- opgehaald voor de Stichting Handicart, die zich inzet voor mindervalide golfers.

Tijn Zeeman snel

op zomercross

Tijn Zeeman was verreweg de snelste van de 19 jeugddeelnemers aan de Bos en Duincross die zondag werd gehouden.

Zeeman liep de 1000 meter in 4.03 minuten, tweede werd Dennie Banda in 4.11. Deze wist Coen van de Kerkhof voor te blijven, die in 4.12 over de streep kwam. Bij de meisjes ging Milou de Ruijter met de eer strijken. Zij liep 4.43 en bleef daarmee Linsey Nagtegaal voor, die 5.00 nodig had. Sandy Nagtegaal werd derde in 5.05. De 11-jarige Mart Kikkert liet zijn talent zien op de 2 km en werd eerste in 8.58 min. Snelste meisje was Kelly Agterberg uit Maartensdijk, die in 9.03 binnenkwam. De meesten van de 82 deelnemers kozen voor de 4,3 km. De condities waren niet optimaal en twee lopers hielden het zelfs na één ronde al voor gezien. Jan Kerkmann uit Bielefeld leek nergens last van te hebben, hij kwam binnen in de prachtige tijd van 14.32. Eerste dame was Christel Ravestein uit Rotterdam in 17.45. Wim Opten uit Zuidlaren was in 30.43 het snelst op de 8,6 km. Tim Kerkmann werd in 32.54 keurig tweede. Een mooie prestatie leverde Suzanne van der Weide uit Den Helder, die eerste dame werd in 37.04 minuten. Woensdag wordt bij paal 28 de Krimstrandloop gehouden.