Emmy Bakker, naast koetsier en vader Frans, rijgt een ring aan de spies.
Emmy Bakker, naast koetsier en vader Frans, rijgt een ring aan de spies. foto: Willem Sangers

Ringstekers staan op scherp

Frans Bakker en dochter Emmy hebben donderdagavond het ringsteken in Den Hoorn gewonnen. Ze staan nu tweede in het klassement, Hans Boom en dochter Daniƫlle gaan aan de leiding met 23 punten.

De tweede, derde en vierde plaats werden bepaald na barrage. Hierbij telt de eerste ring voor 1 punt, tweede ring voor 2 punten en derde ring voor 3 punten. De strijd ging tussen Petruska en Larissa Timmer, Gijs Dros en Floor Roeper en Willemijn Boon en Sterre Veltkamp. Larissa Timmer wist hier alle ringen te steken waardoor ze op de tweede plaats eindigden. Floor Roeper wist de tweede en derde ring te steken waardoor ze op de derde plaats terecht kwamen. Sterre Veltkamp stak de eerste en tweede ring, waardoor ze te kort punten haalden en eindigden op de vierde plaats.
Hans Boom en Dochter Danielle gaan nu aan de leiding met 23 punten, Frans Bakker en Dochter Emmie staan op een tweede plaats met 22 punten en
Danique Bakker en Jorien Witte staan op een derde plaats met 21 punten. Maar ook Jan Keijser met Alicia Saal en Petruska Timmer met dochter Larissa kunnen met hun 20 punten nog volop kans maken om Kampioen te worden. De volgende wedstrijd tevens finale is dinsdag (vanavond) in De Koog om 17.00 uur aan de Brink.