Oude ansichtkaarten voor liefhebber

Tiny Spanjer uit Groningen kwam bij het opruimen van de spullen van haar overleden moeder allerlei zaken tegen die wellicht interessant zijn voor een verzamelaar.

'Mijn moeder (Corry Geus, geboren op 30 augustus 1911 in Den Burg) vertrok na haar huwelijk met mijn vader (Volkert Spanjer van Terschelling) in 1941 naar Apeldoorn. Zij overleed in 2001 in Haren (Groningen). Tot haar dood was zij geabonneerd op de Texelse Courant. Bij het opruimen kwam ik een album tegen met daarin heel veel oude ansichtkaarten die aan haar waren gericht. De kaarten dateren vanaf 1924, de meeste komen uit Noord-Holland.' Spanjer, die een of twee keer per jaar op het eiland komt, is op zoek naar iemand die interesse in het album met de kaarten heeft. Ze is te bereiken via e-mailadres tin.spanjer@planet.nl.

Wie was toch die

vriendelijke fietser?

Louise Meijer uit Den Helder belde deze week naar de redactie met de vraag of wij een idee hadden wie de wielrenner was die ze tijdens haar fietstocht over het eiland ontmoette. Aangezien ook wij haar het antwoord schuldig moesten blijven, plaatsen we haar oproep.

'Samen met een vriendin maakte ik op zondag 21 juli een fietstocht over Texel. Eerst tegen de wind in naar Oudeschild. Vervolgens wilde ik haar Den Hoorn laten zien met de historische bordjes op de huizen. Toen we op een kruispunt stonden te overleggen welke richting te nemen, stopte er een racefietser die vanuit Den Burg kwam en die ons de weg wees. We raakten aan de praat en het werd een geanimeerd gesprek . Hij, 60-plusser, geen geboren Texelaar, woont in Den Burg en fietst elke dag enkele kilometers. Ik vertelde dat ik aan de overkant woon met uitzicht op de Texelse boot. Ik had het gevoel niet uitgepraat te zijn, maar mijn vriendin stond te wachten. Ik bedankte en zei: 'Wij fietsen die kant op en u de andere kant.' Hij antwoordde: 'Moet dat?' 'Nee, dat moet niet', zei ik. Niet zo handig om zo te reageren. Ik had natuurlijk moeten zeggen: fiets gezellig even mee dan drinken we ergens wat.'

Omdat het Meijer leuk lijkt het gesprek te kunnen vervolgen, plaatsen we, bij hoge uitzondering, haar oproep. Mocht de bewuste wielrenner zich geroepen voelen het gesprek voort te zetten, kan hij haar bereiken via e-mailadres louise.meijer@quicknet.nl.