Veel nieuws op de voorpagina van de krant van 9 augustus 1994.
Veel nieuws op de voorpagina van de krant van 9 augustus 1994. foto: Pip Barnard

Uit de Texelse Courant van 9 augustus 1994

Groot nieuws in de krant van 9 augustus 1994, die vandaag negentien jaar geleden verscheen, was de voorgenomen fusie tussen de voetbalverenigingen SV Texel en Texelse Boys. Beide besturen zagen voordelen in het samengaan, zowel financieel als met het oog op het aantal spelers, maar de leden hadden uiteraard het laatste woord. Er was ook in 1989 al over fusie gesproken, maar toen was de tijd er blijkbaar nog niet rijp voor.
Ook was er veel aandacht voor de autocross, de tweede en laatste van het jaar. De cross, toen nog gehouden op het terrein aan Harkebuurt, verliep zo naar wens, dat de redactie boven het paginagroot verslag sprak over 'één grote reclamespot voor de Texelse autocross'.
En cultureel nieuws was er ook natuurlijk. Bijvoorbeeld over de Horizontoer, die dat jaar neerstreek in De Koog. En over het echtpaar Smith, dat op vakantie was en toch een concert gaf. En natuurlijk over de verrassende expositie met foto's van jachtopziener en kleiduivenschutter Ed Drijver uit Den Hoorn.

Jachtgeweren kwamen ook te pas bij de Ronde van Zuidema in De Cocksdorp, waar de gewone wielerronde inmiddels was afgeschaft, maar die als dikke-bandenrace nog furore maakte,. Bijzonder tijdens deze editie was een ludieke race op solexen en oude brommers.