€7.500,- subsidie voor Skildermuurtje

Stichting Waddenhaven Texel heeft €7.500,- subsidie gekregen als gemeentelijke bijdrage aan de beschildering van 't Skildermuurtje in de jachthaven van Oudeschild.

'Wij vinden als college dat de beschildering van het muurtje een breed bereik heeft. Het is een echte blikvanger en we zijn ervan overtuigd dat het mensen trekt', vertelt wethouder Hennie Huisman. De totale kosten van het project bedragen €61.000,-.

Subsidie voor Klif 12

De Stichting Garantiefonds Theatervoorstellingen Texel krijgt een gemeentelijke subsidie van €5500,- toegewezen.

Door het verpachten van het horecagedeelte van theaterrestaurant Klif 12, dat sinds kort door De Pelikaan wordt verzorgd, is de financiële exploitatie van het bedrijf veranderd, wat zijn weerslag heeft op het inhuren van cabaret- en muziekvoorstellingen. 'Cor van Heerwaarden sponsorde zichzelf eigenlijk al die jaren', licht wethouder Hennie Huisman de beslissing toe. 'Nu de horeca aan een ander verpacht wordt, is die mogelijkheid vervallen. En artiesten kosten veel geld.' Het college vindt de culturele sector erg belangrijk en heeft daarom besloten tot subsidiëring over te gaan. De stichting had een aanvraag gedaan voor €11.200 en krijgt voor 2014 bijna de helft. Nadat volgend jaar de activiteiten van Klif 12 worden geëvalueerd, wordt de balans wordt opgemaakt. Daarna wordt besloten over een eventuele structurele subsidie.

Subsidies afgewezen

Het college heeft besloten de subsidieaanvragen van Stichting de Reddingsoperatie (voor een kunstproject) en de Stichting Texels Museum (voor de organisatie van een theaterprogramma) af te wijzen en geen subsidie toe te kennen.

Van Kinsbergenbrug halve dag gestremd

De Van Kinsbergenbrug in Den Helder is in verband met een roeiwedstrijd in de Koopvaardersbinnenhaven zondag 18 augustus tussen 12.00 en 15.30 uur gestremd. Verkeer van en naar Texel wordt verzocht hier rekening mee te houden. Voor meer informatie: NV Port of Den Helder, tel. 0223-613955.