Toestemming woning Doolhof Oudeschild

Het college heeft een omgevingsvergunning fase twee toegewezen aan de eigenaar van een perceel aan de Doolhof 9 in Oudeschild. Dit houdt in kan worden beginnen met bouwen van een dienstwoning.

De houten schuur is in een eerder stadium al gebouwd. 'Veel mensen maken zich zorgen omdat ze bang zijn dat het cultuur historische landschap wordt aangetast, maar het bouwvlak is juist kleiner dan voorheen. We zagen dan ook geen reden om de vergunning te weigeren', vertelt wethouder Huisman.

Zilveren kaasdrager voor Ria 225

Op de landbouwtentoonstelling in Opmeer heeft Ria 225 van Hans Kikkert uit Den Hoorn "de zilveren kaasdrager" gewonnen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat deze productieprijs naar Texel gaat. De zilveren kaasdrager is de prijs voor de showkoe die de hoogste kilo's vet en eiwit in haar leven heeft geproduceerd.

Ria 225 verscheen in de oudste rubriek koeien in Opmeer en werd voorgebracht door Larissa Klaassen. De bijna 10-jarige koe bereikte een 4e plaats in het sterke deelnemersveld. Inmiddels is Ria 225 de 100.000 liter grens gepasseerd. De fraaie showkoe is nog steeds in topconditie en keerde met het fraaie beeldje terug naar Texel. Hans Kikkert had het niet aan zien komen, maar is uiteraard blij met de wisseltrofee. "Op de trofee staan de winnaars sinds 1993 en daar staan inderdaad geen Texelaars tussen." Ria 225 valt niet voor het eerst in de prijzen, ook bij de Landbouwdagen bewees het dier al meerdere keren een klassekoe te zijn.