Finalisten Joris en Jitze Beintema.
Finalisten Joris en Jitze Beintema. foto: Wally van Beek

Toernooi geteisterd door buien

Het Bikkelementtoernooi, dat vorige weer op de banen van het Eierlandsche Huis werd gehouden, werd geteisterd door extreme weersomstandigheden.

De weergoden probeerden gedurende het hele toernooi het programma te verstoren, met felle regenbuien, afgewisseld door zonnige perioden met tropische temperaturen. Maar de tennissers lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en werkten onverstoorbaar hun wedstrijden af. In totaal deden niet minder dan 52 koppels aan het (dubbel)toernooi mee, twee koppels meer dan vorig jaar. Daarmee lijkt het toernooi, dat dit jaar voor de derde keer werd gehouden, een vaste plaats te hebben gekregen op de wedstrijdagenda. Uiteraard kende het toernooi, als ieder ander toernooi, een winnaar, maar dankzij leuk en sportief spel - en heel veel gezelligheid langs de zijlijn - kon ook het publiek zich winnaar noemen. De echte toernooiwinnaars werden zondag na de finale bekendgemaakt.

De overwinning bij het damesdubbel ging naar Petra Harman en Els de Ridder, die in een zeer spannende finale Yvonne Verbrugge en Corry Ranzijn in twee sets met 7-5, 7-6 wisten te verslaan. Hans Schraag en Quirine Huijgen wisten in drie sets (4-6, 6-1, 6-2) Stefan Hooijschuur en Masha Kraaijpoel achter zich te laten in de B-poule van het het gemengd dubbel. De A-poule werd gewonnen door Remco Boon en Manon Walbeek, die Walter Oscam en Janny Lexmond met 6-4, 7-5 achter zich wisten te laten. De B-poule van het heren dubbel werd eenvoudig gewonnen door Robin van der Heide en Jelmer Bomas, die duidelijk te sterk waren voor Jari van Maanen en Steven de Bloois. De overwinning in de A-poule van het heren dubbel ging naar Ruben Duinker en John List. In de eerste set lieten zij Joris en Jitze Beintenma nog voorgaan met 4-6, maar daarna herpakten zij zich en trokken de wedstrijd met 6-0 en 6-1 naar zich toe.

Het Bikkelement Dubbeltoernooi, gespeeld op de banen van tennisvereniging Heri Hodie, is de opvolger van het Recreatietoernooi, dat in 2011 de naam van de sponsor kreeg. Restaurant 't Bikkelement verbond zich voor vijf jaar aan dit laagdrempelige toernooi, dat open staan voor zowel Texelaars als toeristen. In 2014 wordt de vierde editie van het toernooi ook weer in week 31 gehouden.