Wat ik zeggen wou

Stampij

1. Donderdag 1 augustus, was er bij de boot in Den Helder een wachttijd voor personenauto's die opliep tot 2 1/2 uur. Dat is niet niks voor een doordeweekse dag. Het lijkt wel of dit niet gemeld mag worden want dat is negatieve publiciteit voor het eiland. Het zal misschien wel vaker gebeuren, ik weet het niet. Hoogseizoen, daltarief en prachtig weer, je zal er maar staan wachten in de kokende zon.

2. De lama's van Frits Langeveld worden nog steeds niet bijgevoerd en "gelukkig" hoor ik steeds meer mensen zeggen dat die beesten er niet uit zien. Dat hij de Karseboom zo verwaarloost is al vreselijk, maar deze dieren niet te vreten geven is nog veel erger. Misschien moet onze Frits proberen ze weg te geven aan Ecomare. Die geeft tenminste nog 75.000 euro uit aan een verblijf voor 7 Jan van Genten. Zouden ze ook airco hebben in hun verblijf? 75.000 euro, ongewild denk ik aan de subsidieverstrekkers als Stift en het Waddenfonds, maar ook aan de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Menno Stam, Den Burg.

Naschrift:

Doorgaans verloopt de verkoop- en toegangscontrole voldoende voorspoedig, maar deels is de kritiek terecht. Helaas doen zich incidenteel technische storingen voor en dit seizoen toevallig juist op een aantal drukke momenten en dan heeft een storing de grootste nadelige impact op de kwaliteitsbeleving. We willen de betrouwbaarheid van het systeem naar een hoger niveau brengen en zijn in overleg met de leveranciers om de storingsgevoeligheid verder te beperken.

Donderdag 1 augustus zijn alle boten overigens tussen 09.30 en 14.30 uur volledig gevuld vertrokken, daarna is er geen wachttijd meer geweest. Bij de afvaart van 12.30 uur hebben we de meeste voertuigen in Den Helder laten wachten (in totaal 107). Dus de wachttijd, die blijkens onze statistieken maximaal een uur is geweest, stond los van de gang van zaken bij de loketten, maar is het gevolg van de capaciteit van de Dokter Wagemaker. We vinden het vervelend dat de indruk is ontstaan dat de gang van zaken bij de loketten debet is geweest aan de vertraging. Dat is niet het geval. De vraag naar vervoer was donderdag jl. overigens niet zodanig groot dat een spontane inzet van een tweede boot gerechtvaardigd kon worden, de gemiddelde vraag naar vervoer tussen 09.30 en 14.30 uur was gemiddeld genomen 336 PAE. Het nieuwe schip dat eind 2015 in de vaart wordt gebracht krijgt een capaciteit van tenminste 340 PAE, hetgeen er toe zal bijdragen dat op dit soort dagen het aantal wachtenden significant kan worden verminderd.

Cees de Waal,

directeur TESO