Bruid Lisa Beerling maakte haar entree te paard.
Bruid Lisa Beerling maakte haar entree te paard. foto: Liselotte Schoo Fotografie

Bruid Lisa klimt hoog te paard voor jawoord 

Een bijzondere bruiloft op Texel. Gezeten op een groot zwart paard kwam Lisa Beerling vrijdag ten tonele bij De KAemping van de familie Kaercher in De Koog om te trouwen

De Texelse trad in het huwelijk met Bart Staal en daarvoor wilde ze op een bijzondere manier haar opwachting maken. Dat gebeurde met een paard van Bianca Kaercher. Andere bijzonderheid was dat het huwelijk in het open veld bij de camping aan de Ruijslaan plaatsvond. Op Texel mag een bruidspaar elkaar tegenwoordig overal het ja-woord geven en daar maakte het kersverse echtpaar dankbaar gebruik van. Door een heftige regenbui moesten ze wel ongeveer een half uur wachten, voordat het eindelijk zover was.

Trouwen op een vrije locatie op het eiland is nog wel aan een paar regels gebonden. De trouwplek moet openbaar toegankelijk en bereikbaar zijn. Trouwen in de lucht, op het water of onder water is volgens de spelregels van de gemeente niet toegestaan. De eigenaar van een locatie moet het er ook mee eens zijn dat op zijn of haar terrein getrouwd wordt.

Teambiljart

Er hebben zich inmiddels dertien teams aangemeld voor de eilandcompetitie biljarten voor teams die in september begint.

De eilandcompetitie voor teams kan zich in een toenemende belangstelling verheugen, maar om een gebalanceerde competitie te kunnen uitschrijven, is de organisatie op zoek naar nog één team. Aannmelden kan tot 15 augustus bij Gerard Appelman, tel. 313673.