Afbeelding uit het Waddennummer van de Donald Duck waarin ook Goofy op Texel is.
Afbeelding uit het Waddennummer van de Donald Duck waarin ook Goofy op Texel is. foto: ©Disney

Nieuwste Donald Duck volledig

in teken van Waddeneilanden

Hij is inmiddels op zo'n beetje elke plek ter wereld geweest, maar de Waddeneilanden gingen tot nu voorbij aan werelds bekendste stripeend Donald Duck.

Daarin komt komende vrijdag echter verandering in de nieuwste Donald Duck. De eilanden staan centraal in het wekelijkse stripblad dat 223.086 abonnees kent en daarnaast nog een losse verkoop heeft van 22.058 bladen.

In het weekblad staat onder meer een verhaal hoe Donald Duckstad ontvlucht om rust te vinden, maar dat gaat hem niet goed af, waardoor hij van het ene op het andere eiland terecht komt. Op Texel wordt hij geconfronteerd met een stel blatende schapen en dat is niet bepaald bevorderlijk voor zijn rust.

Volgens scheidend hoofdredacteur Thom Roep van de Donald Duck komt de aandacht voor de Waddeneilanden voort uit een reis die de eend vorig jaar langs alle provincies maakte, omdat het weekblad 60 jaar bestond. Donald Duck, in 1934 gecreëerd door Walt Disney, kwam toen niet aan de Waddeneilanden toe, maar dat wordt nu alsnog ingehaald.