GS akkoord

met De Koog

De provincie heeft geen moeite met het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan voor De Koog. Omdat rekening is gehouden met een eerder door de provincie ingediende zienswijze is er geen reden om in te grijpen.

Daardoor kan de volgende fase van start gaan: het plan ligt van maandag 5 augustus tot en met maandag 16 september ter inzage. In die periode kunnen belanghebbenden die bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan hebben ingediend in beroep gaan bij de Raad van State. Dat kan ook gebeuren door mensen of instanties die niet in staat zijn geweest een zienswijze tegen het ontwerp in te dienen en door degenen die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Wie wil voorkomen dat door de inwerkingtreding een onomkeerbare situatie ontstaat, kan naast het instellen van beroep ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat de Raad van State over dat verzoek heeft beslist. Het plan kan in het raadhuis worden ingezien maar ook digitaal via www.texel.nl.