Texelse maakt kans op NTR Radioprijs

Nelleke Arnout uit Den Burg is genomineerd voor de NTR Radioprijs. Dat is een prestigieuze prijs voor jonge radiomakers.

Arnout, derdejaars aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg, maakte de documentaire 'Pap's platen' over haar vader Willem Arnout. Hij vertelt in de documentaire over het verzamelen van platen en zijn ziekte dystonie. 'Het is een onderwerp dat dicht bij me staat en waarin ik goed de diepte in kon gaan.' Arnout maakte opnames thuis en ging ook met hem mee naar de kofferbakmarkt bij Calluna.

De Texelse is één van de tien genomineerden voor de NTR Radioprijs. In totaal waren er zestig inzendingen. De tien genomineerde documentaires worden de komende tijd uitgezonden in het programma Holland Doc op Radio 1. Nelleke Arnout is zondag 11 augustus te gast in het programma dat van 21.00 tot 22.00 uur wordt uitgezonden. Dan is ook 'Pap's platen' te horen. De documentaire is eveneens te horen op internet via http://radioprijs.ntr.nl.

Woensdag 7 september wordt in Studio Desmet in Amsterdam de winnaar bekendgemaakt. Naast een prijs van de jury is er een publieksprijs. Die wordt bepaald aan de hand van het aantal likes op de Facebookpagina van de NTR Radioprijs.