Geslaagden

Molenkoog

In het artikel over het afzwemmen bij zwembad Molenkoog in Den Burg van afgelopen dinsdag ontbraken drie namen. Naast de eerder genoemde gediplomeerden was het ook feest voor Sil van de Ree, Thijme Veltkamp en Yveline de Gier. Zij behaalden vrijdag het B-diploma. Sil Koot zwom zondag succesvol af voor zijn A-diploma. De medewerkers van het zwembad willen het trio via deze weg alsnog van harte feliciteren

Zomeravondschaak

In cultuurcentrum De Hollebol in de Parkstraat in Den Burg gaat op maandag 5 augustus het jaarlijkse zomeravondschaak van start. De schaakavonden zullen iedere maandag van de maand augustus gehouden worden. De organisatie is in handen van de Texelse Schaakclub En Passant. De wedstrijd is bedoeld voor clubleden én schakers die op het eiland op vakantie zijn. De bedenktijd is vijf minuten per persoon per partij. Afhankelijk van de belangstelling wordt er gespeeld in één of twee groepen. De zomerschaakavonden beginnen om 20.00 uur en zijn gratis voor leden. Niet-leden betalen €1,-.

Stropdas maken

In creatief centrum De Aanloop aan de Koetebuurt 3 in Oosterend is zaterdag een workshop Stropdas maken. De workshop wordt gegeven door Pieternel Geurtz en is geschikt voor alle leeftijden. Deelnemers kunnen zelf lapjes, wol, kant etc. meenemen, er kan gekozen worden tussen verschillende technieken en materialen. Deelnemers hoeven zich niet van te voren op te geven, de toegang is gratis.

Walvisvaardershuisje

In het Walvisvaardershuisje aan de Heerenstraat 49 in Den Hoorn wordt op dinsdag 6 augustus 'Commandeur ter walvisvaart' gehouden; een vertelling die de bezoeker meeneemt naar 1755. Trijntje, Klaas en Simon vertellen over hun leven, over hun huis in Den Hoorn en de reizen op de walvisvaart, met alle ontberingen die daar deel van zijn. Verteller Ina Schrama. Aansluitend volgt een rondleiding over de historische walvisvaart in de 18e eeuw door Ineke Vonk-Uitgeest, maritiem historicus. Commandeur ter walvisvaart duurt van 15.30 uur tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt €7,50 inclusief koffie of thee. De activiteit is geschikt voor maximaal 15 personen. Aanmelden kan via walvisvaardershuisje@gmail.com of 0611241438.