Werk aan Kooybrug

Rijkswaterstaat voert van maandag 19 augustus tot vrijdag 23 augustus onderhoudswerkzaamheden uit aan de Kooybrug in Den Helder.

Dat is de brug over het Noordhollandsch Kanaal waar iedereen overheen rijdt die via de provinciale weg vanaf Kooypunt de stad binnenrijdt.

Rijkswaterstaat werkt overdag en 's nachts aan de brug. Verkeer wordt omgeleid. RWS begint maandag 19 augustus om 20.00 uur met het werk en verwacht vrijdag 23 augustus om 6.00 uur klaar te zijn. Bij ongunstige weersomstandigheden kan het werk worden uitgesteld en wordt het één of twee weken doorgeschoven.

Verkeer wordt omgeleid via de N249 en de N9 en moet volgens RWS rekening houden met.extra reistijd. De omleidingsroute wordt aangegeven op gele borden langs de weg. Een afgesloten parallelweg blijft tijdens de werkzaamheden wel beschikbaar voor nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer, landbouwvoertuigen en (brom)fietsers.

Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan het wegdek van de Kooybrug, de voegovergangen en de brugleuningen. Mensen die meer informatie willen over de werkzaamheden kunnen volgens RWS contact opnemen met een gratis landelijke informatielijn: 0800-8002.