Jachten aan de grond

KNRM-reddingboot Beursplein 5 is maandagmiddag in actie gekomen voor een jacht in problemen. Diezelfde avond rukte reddingvaartuig de Francine Kroesen uit voor een ander jacht, dat eveneens was vastgelopen.

Het alarm van de redders piepte om 16.33 uur. Het bleek te gaan om een Belgisch jacht met twee personen aan boord, dat in de Eierlandse Gronden aan de grond of op een onder water liggend wrak was gelopen. Het kustwachtvaartuig de Visarend was in de buurt en had het jacht inmiddels losgekregen.

Vanaf de Beursplein 5 stapten twee bemanningsleden over op het jacht om het te controleren op lekkage en/of schade. Lekkage werd niet gevonden, wel was er schade bij de aanhechting van de kiel. De Beursplein 5 heeft daarop het jacht begeleid naar de haven van Vlieland, waar het veilig kon worden afgemeerd.

De bemanning van de in Oudeschild gestationeerde reddingboot Francine Kroesen werd maandag om 20.00 uur gealarmeerd voor een vastgelopen jacht. Maar vóór de reddingboot bij het jacht was aangekomen, had dit al assistentie gekregen van een berger, die in de buurt voer. Zodoende kon de Francine Kroesen onverrichter zake terugkeren naar Oudeschild.