André van der Vliet feliciteert Douwe en Jannie Zwaga. Ze komen al 25 jaar op De Krim.
André van der Vliet feliciteert Douwe en Jannie Zwaga. Ze komen al 25 jaar op De Krim. foto: De Krim

Trouwe gasten Krim ambassadeur

Douwe en Jannie Zwaga uit Joure kamperen al 25 jaar minstens drie weken op vakantiepark De Krim en zorgen voor veel nieuwe bezoekers. Naast hun kinderen komen vroegere collega's, vrienden en buren er hun vakantie doorbrengen. Parkbeheerder André van der Vliet benoemde deze trouwe gasten tot ambassadeur van De Krim.

Een verregende vakantie in Zuid-Frankrijk deed de Zwaga's besluiten de resterende vrije dagen op Texel door te brengen. Hun kinderen waren enthousiast en schoolhoofd Douwe boekte direct zijn volgende vakantie. Dochter Sabine, gek van paarden, vond een vakantiebaan bij manege Van der Linde en de twee boxers van het gezin waren blij in het omringende Krimbos. De relatie met het eiland werd sterker en als bovenschools hoofd van een verband van twintig katholieke scholen, waaronder de Texelse Jozefschool, bracht de familie vaker in het jaar naar Texel.

''t Spannendste was mijn tandemsprong', vertelt Douwe. Schoonzoon Gerben had alles geregeld en belde Douwe dat hij naar het vliegveld moest komen. 'Wat een beleving, wat een adrenalinekick, en dat op mijn leeftijd.' Een speciale band met Janien de Bruijn van café 'Inn de Knip' in Den Hoorn ontstond toen Douwe daar in zijn koffie een lepeltje zag met de tekst 'draagt elkanders lasten', net na dat bij hem kanker was geconstateerd. Janien gaf hem het lepeltje mee, maar wel met de afspraak dat hij volgend jaar terug zou komen. En Douwe houdt zich graag aan die afspraak. Zodra de voortent aan de caravan zit, reserveert hij zijn vaste plaats op het kampeerterrein van De Krim, voor volgend jaar. Dinsdag vierde hij ook weer zijn verjaardag, zijn 65ste. In de katholieke kerk in De Cocksdorp wordt hij dan ook jaarlijks gefeliciteerd. Met een grote taart voor al het bezoek en de campingburen, cadeautjes en een diner waardeerde De Krim deze trouwe bezoekers en ambassadeurs.

Ook de familie Pieper uit Hengelo OV werd tot ambasssadeur benoemd. Ook zij zijn al 25 jaar achtereen trouwe gasten. Als tieners waren de heer en mevrouw al gasten in de Lage Duinen, toen het jeugdveld van De Krim. Herinneringen aan de eerste beheerder, mevrouw Biewk Monen werden opgehaald en de roemruchte discoavonden in het Eierlandsche Huis.