Yora Rienstra in Klif 12

In theater Klif 12 gaan cabaretiers Johan Hoogeboom en Jan J. Pieterse donderdag 1 augustus de strijd aan met Yora Rienstra. Het belooft een cabaretavond vol improvisatie te worden. Aanvang 20.30 uur.

De eerste avond met Speelman en Speelman was, evenals de daarop volgende met Dorine Wiersma een bijzondere ervaring. De cabaretiers zweepten elkaar op om steeds dieper te spitten in hun repertoire van bijzondere, vrolijke, gekke en trieste liederen, liedjes en puntdichten. Dit leidde tot onverwachte wendingen, hilarische hoogtepunten, maar ook tot ontroerende momenten.

Johan en Jan gaan nu de strijd aan met de veelzijdige Yora Rienstra, die het cabaretwereldje de afgelopen jaren meerdere keren verraste met bijzondere liedjes en gekke types. In de loop van de avond wordt er nog een mystery guest verwacht.

Yora Rienstra, opgeleid aan de toneelschool en kleinkunstacademie, speelde onder meer bij de Theatercompagnie en het MUZtheater. Sinds 2007 treedt zij op met haar soloprogramma Aan jou heeft het niet gelegen. Herman van Veen zingt een door Rienstra geschreven liedtekst op zijn cd Sprakeloos. Op 6 april 2009 won Rienstra het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Tevens won zij de publieksprijs van dit concours.