René Hoep in Eelde in actie in zijn crosskever.
René Hoep in Eelde in actie in zijn crosskever. foto: Autospeedway online.nl

René Hoep vierde met crosskever

Ondanks dat hij zelf regelmatig hard moet 'blazen', weet René Hoep in zijn verlaagde crosskever de wind goed in de zeilen te houden.

Afgelopen maanden zijn er diverse races verreden die allemaal met een goed resultaat werden afgesloten. Voor de Drowa Kever Cup is op 8 juni in Noordbergum en op 7 juli in Eelde gestreden. Beide wedstrijden werd in de Top 3 gefinisht. Deze resultaten leiden ertoe dat Hoep nu gedeeld eerste staat in het algemeen klassement. Ook bij de Acon in Sint Maarten gaan de verrichtingen goed. Op 9 juni zorgde het moeten de- en monteren van de motor voor reparatie van de koppeling ervoor dat de derde manche niet verreden kon worden. Voor de finale weer klaar, dus toch nog een zesde plaats die dag. Ook de wedstrijd van 14 juli verliep niet vlekkeloos. Een lekke band in de finale zorgde ervoor dat er niet meer inzat als een 5de plaats. Echter door continu in de top mee te draaien staat Hoep nu op een mooie vierde plaats in het algemeen klassement.

Op 15 juni reed hij een losse wedstrijd verreden in Biddinghuizen. Hier verliep alles gesmeerd. De beker en de bos bloemen voor de eerste plaats gingen mee naar Texel. De eerstvolgende cross is 11 augustus bij de Acon en een week later is de volgende en tevens beslissende wedstrijd van de Drowa Cup. Deze wedstrijd valt helaas samen met de tweede cross op Texel waar dit jaar deze snelle autocrossdivisie te gast mag komen. Gezien de tussenstand in de Drowa Kever Cup zal er, indien geen van beide crossen verzet gaat worden, gekozen worden om richting Eelde af te reizen. De verrichtingen zijn ook te volgen op facebook. Zoeken naar: Herbie the Dirt Bug.

Blogger testen 4G

Bloggers hebben woensdag met een parachutesprong het 4G netwerk van KPN op Texel getest. Op een hoogte van 3000 meter sprongen zij met een 4G smartphone uit een vliegtuig (aan een instructeur) en deden vervolgens verslag van hun sprong door dit supersnel -soms al vanuit de lucht- met 4G mobiel internet te delen op social media.