Vrijdagmiddag traden de Showbusters op in Cocky's Kapsalon.
Vrijdagmiddag traden de Showbusters op in Cocky's Kapsalon. foto: Job Schepers

Livemuziek in Kapsalon De Koog

Livemuziek in De Koog is niets bijzonders. Diverse cafés en restaurants laten de gasten regelmatig genieten van verschillende artiesten. Maar vrijdagmiddag kwam er ineens muziek uit Cocky's Kapsalon in de Dorpsstraat, waar een combinatie van hitte en sfeervolle muziek van de Showbusters zorgde voor een tropisch sfeertje.

Terwijl de klanten geknipt werden gaven de mannen van de Showbusters een twee uur durende show weg. Eigenaresse Cocky Penha genoot zichtbaar van de muziek terwijl kapper Peter van Sikkeleras nog maar eens gebruik maakte van de situatie om zijn favoriete nummers te laten spelen door de band. Ook de klanten reageerden enthousiast op de onverwachte setting. 'Wat een enorm leuk idee, toch iets dat je niet vaak ziet. Zeker voor herhaling vatbaar', vertelt een vrouw van een jaar of zestig die ondertussen zit te wachten. Veel mensen komen even kijken wat er aan de hand is.

De Showbusters zijn in de badplaats een graag geziene act. Zo speelt het duo regelmatig in Bar & Restaurant Eigeweis. Vanavond speelt de band in Café De Jutter in De Dorpsstraat.