Annabel Groothuis en Thomas Wassenaar met hun trofeeën.
Annabel Groothuis en Thomas Wassenaar met hun trofeeën. foto: Golfclub De Texelse

Golfers kampioen Matchplay

Thomas Wassenaar en Annabel Groothuis zijn de nieuwe clubkampioenen 'matchplay' van de Texelse Golfclub. Wassenaar prolongeerde zijn titel voor de vijfde keer achter elkaar.


Matchplay is een individuele afvalrace: wie zijn tegenstander verslaat gaat door naar de volgende ronde. Bijna 40 dames en heren streden om deze felbegeerde titel. Thomas Wassenaar nam het in de finale op tegen Antoine Kersten. Het was Kersten zijn eerste finaleplaats. Beiden wonnen in de halve finale van respectievelijk Kevin van Zuilekom en Laurens Groothuis. De jeugdige Wassenaar en Kersten maakten er een fantastische strijd van. In de turn na 9 holes stond de stand nog gelijk.

Wassenaar wist het op de 15e hole te beslissen, en zo wist hij voor de vijfde achtereenvolgende keer beslag te leggen op de beker. Annabel Groothuis moest het in de finale wederom opnemen tegen Lise van Zuilekom, die de laatste twee jaren de winnares was. In de halve finale wonnen ze van Els Postma en Marijke de Beer. Beide jeugdspeelsters maakten er een enerverende strijd van. Het was iedere hole stuivertje wisselen. Annabel kwam met 1 up op de 18e aan, doordat Lise haar derde slag in het water sloeg was Annabel zeker van haar titel.

Winst Van Schaik

Leonie van Schaik is zaterdag eerste geworden tijdens een samengestelde wedstrijd in Oenkerk. Met haar paard Texel Consensus komt zij uit in de klasse L. De samengestelde wedstrijdsport bestaat uit drie onderdelen; een dressuurproef, een springparcours en een crossparcours. Van Schaik stond eerste na de dressuurproef (192). In het springparcours moest zij vier strafpunten laten noteren wegens het vallen van een balk, de cross legde het paard probleemloos af in een ideale tijd van 4,02 min. Texel Consensus werd na zijn inspanning gecontroleerd door de dierenarts en goedgekeurd. Van Schaik mocht de eerste prijs in ontvangst nemen en liet twee winstpunten noteren.