Alicia Saal en Jan Keijser winnen thuis in De Cocksdorp.
Alicia Saal en Jan Keijser winnen thuis in De Cocksdorp. foto: Henk Leyen

Keijser en Saal winnen ringsteken

Jan Keijser en Alicia Saal hebben zondag in de Kikkertstraat in De Cocksdorp de tweede wedstrijd van het ringsteken gewonnen.

De twee pakten daarmee een thuisoverwinning, omdat ze beiden uit De Cocksdorp komen. Om de tweede en derde plaats moesten barrages worden gereden. De tweede plaats ging uiteindelijk naar Gijs Dros en Floor Roeper. Hans Boom en zijn dochter Danielle Boom werden derde.

De vierde plaats was weggelegd voor Ria Bakker en haar schoondochter Esther Bakker en de vijfde plaats ging naar Marga Zandstra en Bianca de Feijter.

Er deden, net als eerder in Den Burg, dertien aanspanningen aan de wedstrijd mee. Volgens de organisatie was het in de Kikkertstraat een gezellige drukte van mensen die kwamen kijken.

Na twee wedstrijden gaan Jos van de Gracht en Joanne van Koeveringen aan de leiding met 16 punten. Tweede in het algemeen klassement zijn Hans en Danielle Boom, gevolgd door Frans Bakker en zijn dochter Emmy Bakker.

De derde ringsteekwedstrijd is donderdag 8 augustus in Den Hoorn en begint om 19.00 uur. Toeschouwers kunnen daar ook meedoen aan een speciale ringsteekronde voor toeristen.