Kerkdienst in tent Oosterend 

In de tent van Oosterend Present wordt zondag een kerkdienst gehouden die geleid wordt door predikant Petra Barnard en oud Texelaar Lodewijk Dros (tegenwoordig Chef Letter en Geest bij dagblad Trouw). Om de dienst zo oeconomisch mogelijk te houden zullen er ook gebeden uitgesproken worden door een leden van de Doopsgezinde- en de Rooms-katholieke kerk. Daarnaast zal er muziek verzorgd worden door de blazers van Excelsior. Na de dienst is er koffie en thee. De aanvang is om 10.30.

Brandveiligheid

De eigenaar van een pand aan de Hogerstraat in Den Burg moet zijn pand brandveiliger maken.

Er zijn volgens het college diverse werzaamheden niet uitgevoerd volgens een verleende omgevingsvergunning. De gemeente gaf de man drie maanden om de zaken op orde te krijgen, dit is tot op heden niet gebeurd. Daarom heeft het college besloten over te gaan tot de oplegging van een dwangsom indien de man niet binnen een maand iets aan de situatie doet. De dwangsom is vastgesteld op een hoogte van €550,- per dag met een maximum van €33.000,-.

Het college treedt ook op tegen de bouwwerken van een horecagelegenheid aan de Nikadel in De Koog. Boven en voor de ingang van het horecabedrijf zijn bouwwerken geplaatst zonder dat hiervoor een omgevingsvergunning is verleend. Omdat de gemeente geen mogelijkheid ziet tot legalisatie van de situatie moet de ondernemer van het college de situatie herstellen zoals die voorheen was. Wanneer de bouwwerken niet binnen een maand verwijderd zijn, gaat de gemeente over op een dwangsom van €260,- per dag en die kan oplopen tot een totaalbedrag van 15.6000,-

IJsclub krijgt

gedoogvergunning

IJsclub Oudeschild heeft van de gemeente een gedoogvergunning gekregen voor de realisatie van de berging op een andere locatie bij de ijsbaan.

Het college heeft hiertoe besloten, omdat het bouwwerk anders misschien niet klaar is wanneer de vorst intreedt. De Ijsclub kan dus nu beginnen. In de tussentijd zal een aanvraag voor een omgevingsvergunning en de benodigde ruimtelijke procedure worden behandeld.