In Cinema Texel is zondag 28 juli de Voorpremière van De Smurfen 2 3D.
In Cinema Texel is zondag 28 juli de Voorpremière van De Smurfen 2 3D. Foto:

Smurfen en Stouterds in Parijs

In Cinema Texel gaat deze week de voorpremières van De Smurfen 2 3D van start. De boze tovenaar Gargamel creëert een paar ondeugende Smurfachtige wezens: de Stouterds. Daarmee hoopt hij de almachtige, magische Smurfessentie te kunnen benutten. Maar wanneer hij ontdekt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil - en alleen Smurfin een geheime spreuk weet die de Stouterds kan omtoveren tot echte Smurfen - ontvoert Gargamel Smurfin en brengt haar naar Parijs. Het is aan Grote Smurf, Klungel Smurf, Moppersmurf en Hippe Smurf om terug te keren naar onze wereld, zich te herenigen met hun menselijke vrienden om Smurfin te redden.

Voor het oudere publiek is misdaadthriller Now You See Me een aanrader. Vier illusionisten in Las Vegas halen een een enorme stunt uit. In het bijzijn van publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers.

Dat klinkt als een mooie truc, maar wanneer de volgende dag blijkt dat de desbetreffende bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun onverklaarbare roof. De sterrencast bestaat uit onder andere Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Michael Caine, Isla Fischer, Mark Ruffalo en Morgan Freeman. Zie voor het programma elders deze krant.