Zeskamp op haven

van Oudeschild

Een stormbaan, waterkakken, karaoke, een kussengevecht boven het water, blind volleyballen en kanovaren in de haven van Oudeschild. Het zijn de onderdelen van een spectaculaire zeskamp die georganiseerd wordt door de Jeugdclub Oudeschid. De zeskamp vindt plaats op 9 augustus.

'Het wordt een spectaculaire avond die rond 20.30 is afgelopen. Daarna volgt een frisfeest waarbij iedereen welkom is. De zeskamp is bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar die deel kunnen nemen met teams die bestaan uit vijf spelers plus een coach', legt Reina Witte van de organisatie uit. De activiteit waterkakken zal bij veel mensen de nodige vragen oproepen. 'De deelnemers krijgen hierbij een pak aan met sponzen op de kont. Ze moeten de sponzen in een emmer laten zakken en naar een andere emmer rennen. Daar moeten ze zoveel mogelijk water in de emmer zien te krijgen door de sponzen tegen elkaar te drukken.', vertelt Witte geamuseerd.

Wie wil deelnemen aan de zeskamp kan zich voor 3 augustus opgeven via skiltje@gmail.com of 064032 6492.

Krimstrandloop

Opkomend tij en een straffe zuidwestenwind zorgden voor pittige omstandigheden tijdens de tweede Krimstrandloop die woensdagavond gelopen werd. Vooral het laatste stuk pal tegen de wind in was vermoeiend voor velen.

19 kinderen liepen hun 1200 meter door het mulle zand. De 12- jarige Marvy Zijl uit Voorschoten was de snelste in 5.25, hij werd gevold door Milan Molema uit Nieuw Weerdinge in 5.29 en Vincent Tolman uit Zwolle in 5.30. Snelste meisje was Anna Elke van der Molen uit Hallum in 5.45, zij wist Kim Dulfer (5.55) uit Schiedam en Milou de Ruijter (6.05) voor te blijven. Een onder deze omstandigheden heel snelle 4 km werd gelopen door Stefan Hinze (14.44), hij bleef Duco van der Kuijl bijna anderhalve minuut voor (16.09). De snelste dame op deze afstand werd Natasja Ooms uit Barendrecht die 20.37 klokte. Robert Bakker uit Den Burg legde gemakkelijk zijn 8 km af in 32.35, De 16-jarige Duitse Lena Winkelmann was ook zeer snel in 36.42. De volledige uitslag staat op www.avtexel.nl.

De volgende loop van Atletiekvereniging Texel is zondagochtend de Bos en Duin zomercross. Inschrijven vanaf 10.00 uur aan de Bakkenweg 16. Start 10.30 uur.