VVV's Waddeneilanden richten vizier op last-minute-toerist

De VVV's op de Waddeneilanden en de Friese toeristische promotor Beleef Friesland hebben gezamenlijk een last-minute campagne opgezet om de komende tijd gasten naar de eilanden te halen.

De campagne, met de naam 'Wad heb je nodig!?', speelt in op mensen die last-minute alsnog een vakantie regelen.

Directeur Wouter de Waal van de VVV in Den Burg liet recent weten dat dertig procent van de boekingen tien dagen of korter voor aankomst wordt gedaan. Het boeken wordt mede bepaald door het weer. Bij de nu opgezette campagne is de blik specifiek gericht op mensen in Midden-Nederland, omdat die sinds deze week ook vakantie hebben.

De VVV's en Beleef Friesland hebben voor de campagne onder meer de website www.wadden.nl van een nieuw jasje en nieuwe inhoud voorzien. Op de site is per Waddeneiland te lezen wat er zoal te doen is en waarom je er als bezoeker heen zou moeten gaan.

De VVV's hopen met de campagne mensen die twijfelen net het laatste zetje te geven een vakantie naar de Wadden te boeken. Het kan ook helpen de tegenvallende boekingen bij de VVV in het voorjaar goed te maken, al is dat volgens De Waal inmiddels grotendeels goed gemaakt. 'Al wil dat niet zeggen dat dat overal op Texel het geval is.'

De VVV zag in de eerste drie maanden van 2013 de boekingspercentages ten opzichte van vorig jaar met achtereenvolgens 18, 12 en 17 procent dalen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Met de verbetering van het weer nam de hoeveelheid boekingen in april en juni met 20 en 22 procent toe. Mei bleef gelijk aan 2012. Kamperen en bed&breakfast zaten in de lift en meest gevraagd blijven vakantiehuisjes.

De VVV's lieten de campagne 'Wad heb je nodig!?' van start gaan door de rode vuurtoren van Vlieland in een blauw doek te wikkelen en door de vijf eilandburgemeesters naar Vlieland te halen.