Cabaretière Jennifer Evenhuis treedt op in Klif 12.
Cabaretière Jennifer Evenhuis treedt op in Klif 12. Foto:

Standup Comedy Klif

Een bonte avond in theater restaurant Klif 12 op donderdag 25 juli. Jennifer Evenhuis, Cristian Pielich, Bas Melief, Erik Zethof en Bas ten Have verzorgen een afwisselend programma met volop Nederlands Kleinkunst.

Theater Klif 12 in Den Hoorn bestaat 25 jaar, een jubileum dat met allerlei voorstellingen en andere activiteiten wordt gevierd. Met Jennifer Evenhuis, Cristian Pielich, Bas Melief en Bas ten Have staat een kwartet op het podium dat een bijzondere avond belooft te serveren.

Sinds 2002 speelt Cristian Pielich door Nederland en België zijn sterk autobiografische comedy-acts. Shows vol met conferences, anekdotes, spitsvondige oneliners en vooral veel droogheid. Cristian is fantasievol en zoekt de grens op. Hij balanceert prikkelend en gevat tussen maatschappijkritiek en zelfspot. Behalve het grote nieuws heeft hij ook oog voor het kleine nieuws wat zijn show tot een uniek geheel maakt. ' Drink wel wat voor de show, want Cristian is gortdroog', luidt het advies.

Jennifer Evenhuis groeit op in een gezin met bèta ingestelde wiskundelievende gezinsleden en niets lijkt dan ook logischer dan dat zij na haar studie bij een IT-bedrijf gaat werken. Met een lease-auto, etc. Na twee jaar gooit ze het roer radicaal om, ze gaat weer rond de armoedegrens leven en een theateropleiding volgen.

Jennifer loopt stage bij de Bloeiende Maagden en maakt haar eerste solo "Schildpaddenpoep". Daarna speelt ze bij Comedytrain, staat in de finale van de Culture Comedy Award 2007 en behaalt de finale van cabaretfestival Cameretten in 2009. De carrièreswitch blijkt blijvend.

Bart Melief begon zijn leven met geschrokken ouders en een genetische afwijking. Daarna ging het hard. Hij was heftruckchauffeur, schoonmaker en student. Hij woonde in Tilburg, Colombia en Groningen. Hij zocht naar waarheid, vocht voor liefde, maar kwam thuis met humor. Nu, 29 jaar later, is hij comedian, acteur, schrijver en ambitieus in alles wat hij onderneemt. In 2010 won hij de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival, toegekend door een jury die weliswaar weinig van zijn programma begreep, maar hem toch van harte wilde aanmoedigen om door te gaan met optreden. Zijn avondvullende programma heet: 'Alles wat Melief is'.

Bas ten Have is al sinds jaren een van de vaste medewerkers aan het Diner Cabaretprogramma van Klif 12. Naast de ensemblenummers en heeft hij ook diverse solosketches en typetjes. Eén hiervan, deels grappig deels poëtisch, zal hij op deze avond spelen.

Erik Zethof (net 18 jaar) doet al een paar jaar enthousiast mee aan het Revue Menu in Klif 12. Comedy vindt hij zo leuk, dat hij met een zelf bedacht programma van 15 minuten heeft meegedaan aan het Eenakterfestival in april. Hij wil opnieuw laten zien wat hij in huis heeft op dit gebied.

De entree bedraagt €16,- de avond begint om 20.30 uur (diner vooraf mogelijk reserveren gewenst).