Wandelend het

eiland rond

Op zaterdag 14 september wordt het 43e Wandelrondje Texel gehouden. De route gaat eerst langs de Noordzee over het strand en dan over de dijk aan de waddenkant. Het Rondje om Texel is ruim 60 km lang.

De deelnemers worden onderweg op de rustposten verzorgd. Water en fruit is aanwezig om te zorgen de deelnemers niet uitdrogen. Het rondje start vanaf de eerste bootovertocht om 6.30 uur en vanuit het Wachtlokaal van de Teso. Het Wandelrondje Texel is een uitgelezen mogelijkheid om op één dag Texel te ronden. Tussen 07.00 – en 12.00 uur starten de andere wandelafstanden van 11, 21 en 42km. De routes gaan zoveel mogelijk door de natuurgebieden, zoals de Muy en de Slufter. Aanmelden kan via www.wandelrondjetexel.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden. De organisatie adviseert deelnemers zich snel in te schrijven. In totaal is er plaats voor duizend wandelaars.

Uitwisseling succes

Zaterdag kwam de jeu de boulesvereniging 'Onderhands' uit Wieringerwaard naar Den Burg voor de eerste uitwisseling op Texel. Vorig jaar was de Texelse club voor een zelfde ontmoeting bij "Onderhands" op bezoek geweest.

In totaal kwamen 44 leden van beide teams in actie. Er werden vier speelrondes over de hele dag afgewerkt. De deelnemers speelden in tweetallen(doublettes) waar, door middel van loting per doublette en per speelronde, steeds een speler van Den Burg en één van Wieringerwaard deel van uitmaakten.Tegen vier uur kon de wedstrijdleiding meedelen dat er vier deelnemers waren die al hun partijen gewonnen hadden. In dat geval bepaalt het saldo aan gescoorde punten de rangvolgorde. Het lijkt er op dat het toch een voordeel is om op de eigen banen te spelen, want de eerste vier in de eindschikking waren allemaal Texelaars. Zij mochten in de volgorde van de einduitslag kiezen uit de specifieke Texelse producten die de wedstrijdleiding beschikbaar had gesteld. Tijdens de prijsuitreiking konden de spelers al vast genieten van de hapjes en drankjes. De bestuursleden van beide clubs kwamen overeen om aan hun leden voor te stellen om van deze uitwisselingen ook een traditie te maken.

De uitslag: Gerrit Spanhaak, Louis van der Vis, Truus Jongedijk, Gerrie Mosk. De eerstvolgende uitwisseling in Den Burg is die met 'Magnus' op zaterdag 10 augustus.