Nieuwe winnaars bij

clubkampioenschap foursomes

Op de Texelse Golfbaan is afgelopen weekend gestreden om het clubkampioenschap foursomes.De titel bij de heren ging verrassend naar Mike van der Haas en Laurens Groothuis (80 slagen). Bij de vrouwen wonnen Marijke de Beer en Lot van Schelt (88 slagen).

Bij zowel de mannen als de vrouwen werden de winnaars van vorig jaar verwezen naar de tweede plaats. Thomas Wassenaar, dit jaar met Antoine Kersten als vervanger van zijn opa Cees, kwam net te kort. De derde plaats was weggelegd voor Kevin van Zuilekom en Gerbrand Zoetelief. Bij de dames kwamen Lise van Zuilekom en Annabel Groothuis twee slagen te kort voor de overwinning. De derde plaats ging naar Tille van der Poel en Wieke Leenstra.

In teams van twee heren of twee dames zijn 18 holes gespeeld. De teams speelden met één bal en sloegen om en om. Aan het kampioenschap deden in totaal 56 spelers mee.

Bij de uitslag met handicap verrekening was de eersteplaats bij de dames voor Els de Ridder en Anita Hiemstra. Bij de heren wonnen Alain Hirschler en Jan Winnubst, zij bleven na count-back Wil Homan en Hans de Beer voor.