Ewoud Bakker, finalist in het Heren Enkel 3, serveert tijdens het Tesseltoernooi van Deuce.
Ewoud Bakker, finalist in het Heren Enkel 3, serveert tijdens het Tesseltoernooi van Deuce. Foto: Yvonne Brand

Tesseltoernooi Deuce 'superweek' 

Prachtige wedstrijden en veel gezelligheid langs de baan tijdens het Tesseltoernooi van Deuce. Ook een weerzien van tennissers uit het hele land en Texelaars die in de hitte op de baan op het tennisbaan in Den Burg om de hoogste eer streden. 'Een superweek', kijkt de organisatie terug op het toernooi.

Het Tesseltoernooi kent een lange traditie, waarbij tennissers uit alle windstreken neerstrijken op het tennispark en hun sport combineren met een aangenaam verblijf op Texel. Deze editie deed het weer een flinke duit in het zakje. De zomerse hitte zorgde er voor dat partijen wat langer dan anders. Emmers met water met sponzen, parasols en waterflessen brachten gelukkig voldoende verkoeling voor de spelers. De finaledag werd zondag afgesloten met opnieuw een prachtige zonnige dag, wat de wedstrijden voor de spelers wel extra zwaar maakten. De Texelaars overheersten in de lagere en de 35+ categorieën, maar ook in de hogere categorieën was er Texels succes.

Bij het Dames Dubbel 6 werden Erna Agterberg en Chantal Zwetsloot tweede ten koste van het Reeuwijkse koppel Eva Korver en Quincy van der Starre van TV de Sluipers. In de categorie Dames Dubbel 6 35+ was er wel een overwinning voor het duo. Agterberg wist tevens de winst bij het Gemengd Dubbel 6 35+, samen met Marcel Wernand, binnen te halen. Marleen Hohman werd tweede in de Dames Enkel 6. Bij het Gemengd Dubbel 5 wist Petra Kooiman met Joost Osinga uit Anna Paulowna knap de halve finale te bereiken. In een lange en spannende driesetter werden zij na bijna drie uur uitgeschakeld. In de finale bij het Gemengd Dubbel 5 kwamen Simon en dochter Ilse Brand tegenover Joost Zuidberg en Marijke Oost van LTC Waterwijk aan het net te staan. Joost en Marijke wisten de overwinning in een mooie driesetter naar zich toe te halen. Tijd om te treuren was er niet want er stond nog een finale Dames Dubbel 5 op het programma. Samen met Milou Starke won Ilse die op zeer overtuigende wijze met 6-3 en 6-. Boven op dit succes werd eerder in de ochtend de finale Dames Enkel 4 gespeeld. Dit draaide uit op een zware pot, waarin Ilse wederom aan het langste eind trok. De jonge Texelse tennister won met 7-5 7-5 van de Brabantse Renée van der Brand.