List en Witte naar Ermelo

Manon List en Mariska Witte zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de nationale NRPS-kampioenschappen voor bestgaande rijpaard, die op 10 augustus in Ermelo worden gehouden.

List en Witte reden vrijdag mee op de provinciale NRPS (Nederlands rijpaarden en pony stamboek) keuringsdag in Assendelft. Beiden startten in de dressuur, waar Witte op Cyrana eerste werd in de klasse M1. Daarbij verdiende ze een winstpunt. List reed met Golden M&M in de klasse L2 en behaalde een tweede plaats en twee winstpunten. Daarmee mag ze promoveren naar de klasse M1.Ook reden beiden mee in de zeer grote zadelrubriek voor bestgaande rijpaard/-pony. Hier moeten de dieren zich zo goed mogelijk laten zien in stap, draf en galop. Bij de ponyrubriek werd Manon List met Golden M&M knap eerste. Mariska Witte werd tweede bij de paarden. Beiden verdienden daarmee een uitnodiging om mee te doen aan de nationale kampioenschappen in Ermelo.

Ook deden Cyrana en Golden M&M (stamboeknaam Marije) mee aan de provinciale keuring. Stermerrie Cyrana werd kampioen, haar tweejarige dochter Quintana jeugdkampioen. Zij is eigendom van Lizet Platte. Marije wordt opgenomen in het stamboek. Alle drie kregen ze een uitnodiging om aan de nationale keuring.