Zangeres Marieke Eelman tijdens Sommeltjespop 2009.
Zangeres Marieke Eelman tijdens Sommeltjespop 2009. Foto: Olivier Schilling

Nilsson-hits op Texels popfestival en DJ's met Oosterend Present

Oude tijden herleven op het popfestival in de tent van Oosterend Present op donderdag 25 juli. Begeleid door muzikanten van @Last zal Marieke Eelman onder meer de oude Nilssonhits 'Elastic Baby' en 'Ben' weer zingen. Vrijdag 26 juli is er een grote DJ-avond.

De tweede helft van de jaren negentig waren de hoogtijdagen van Nilsson (eerder onder de naam Cease Fire en Vivid), met naast zangeres Marieke Eelman, Pinie, Oscar Bremer, Jan Jacob Zegel en Wilco Witte. Het was Sil van Dijk, gitarist bij @Last en organisator van het popfestival, die Eelman wel weer eens op het podium wilde zien. 'Je komt toch naar Oosterend Present, vind je het dan niet leuk om mee te doen.' Eelman stemde in en laat zich donderdag muzikaal begeleiden door @Last. 'We zijn al maanden hard aan het oefenen', vertelt Van Dijk. Ook andere zangers en zangeressen zullen het Strender podium betreden. Zoals Belinda van Diessen, Ad Harman, Marije Schoo en Marco Koorn. De avond wordt geopend door DJ Mike, Jug Bros speelt en het slotakkoord is voor de Poundcake reünieband. Tijdens het laatste nummer staan alle muzikanten op het podium.

Vrijdagavond begint om 21.00 uur in de tent de grote DJ Avond. 'We hebben een ontzettend leuk programma kunnen samenstellen', vertelt Van Dijk. Achter de knoppen staan DJ's Marco van Sambeek, Nick Ran, DJ Gaby en Marco Grooff. 'Ze hebben allemaal een eigen hoek in de tent en en een eigen act, alsof ze met elkaar het duel aangaan. Het wordt een te gekke avond.'' Entree op beide avonden €10,-.

Programma:

Popfestival donderdagavond 25 juli:

21.00 - 21.30 uur: DJ Mike

21.30 - 22.30 uur: Jug Bros

22.30 – 23.00 uur: DJ Mike

23.00 – 00.30 uur: @Last & Friends

01.00 – 02.00 uur Reünie Poundcake

DJ Avond vrijdag 26 juli:

21.00 - 02.00: Marco van Sambeek, Nick Ran, DJ Gaby en Marco Grooff.