Jerrycans met water

Drinkwaterbedrijf PWN heeft aan de Rozendijk een verzameling jerrycans met drinkwater geplaatst.

Het water staat voor de zekerheid op het eiland voor het geval zich problemen met de overgebleven drinkwaterleiding tussen Texel en het vasteland zouden voordoen. Een van de twee zinkerleidingen is sinds eind juni buiten gebruik als gevolg van een breuk.

Een woordvoerder van PWN laat weten dat vorige week dinsdag zes vrachtwagens met jerrycans en woensdag drie vrachtwagens naar het eiland zijn gebracht. Het gaat om jerrycans met een inhoud van vijf liter. 'Ze zijn koel, droog en donker opgeslagen. We hopen ze niet nodig te hebben, maar je kunt het beter achter de hand hebben.' Hoeveel liter er in totaal is, is niet bekend.

PWN heeft ook nog een watervoorraad in reserve onder de Hogeberg (een zoetwaterbel) en die heeft het bedrijf achter de hand voor het geval er op een reguliere manier geen water meer voor de sanitaire voorzieningen zou zijn.

Volgens de woordvoerder van PWN wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de breuk in de zinkerleiding. Direct na de lekkage liet het bedrijf al weten dat via de overgebleven zinkerleiding het watertransport ook goed kan worden geregeld en dat de kwaliteit van het drinkwater verder niet in het geding is.